Köy Yoğurdu
175 görüntüleme
E
Esra
14 Ağustos 2026 00:31
Bebeğime köy yoğurdu yediriyorum ama bazı yerlerde görüyorum ki bazı hazır yoğurtlar köy yoğurdundan daha sağlıklı diyorlar nasıl oluyor anlamadım genelde tanıdıklardan alıyoruz tertemiz sağılmış kaynatılmış mayalanmış hiçbir katkı maddesi yokken nasılsağlıksız oluyor

Elif T.
14 Ağustos 2026 01:15
Merhaba her yoğurdun içerisinde katkı maddesi mevcut değil
N
Nazlıcan
Premium Üye
14 Ağustos 2026 06:30
Merhaba, gıda mühendisiyim ve şöyle kısaca söyleyeyim. Sade yoğurt üretiminde katkı maddesi kullanılı yasak. Sadece süt ve maya kullanılıyor. Yalnızca meyveli, meyve aromalı yoğurtlarda kıvam için kullanılan katkı maddeleri var. Kendi damak tadınıza, veya güvendiğiniz markalara göre gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Ben kendim biraz daha ekşi yoğurt sevdiğim için ev yoğurdu tercih ediyorum ama bebeklerin sindirim sistemi o kadar gelişmiş değil o yüzden bebeğime onu tercih edemem. Yoğurdu yine kendim mayalıyorum ama marketten aldığım cam şişelerde satışan pastörize sütleri kullanıyorum. Maya olarak da toz olarak satılan probiyotik yoğurt mayalarını kullanıyorum.
Mesela bu hafta yoğurt mayalayamadığım için activia yoğurt aldım, bebeğim de sevdi bayağı evde yaptığım yoğurda benziyor tadı diye.
Ben kendim biraz daha ekşi yoğurt sevdiğim için ev yoğurdu tercih ediyorum ama bebeklerin sindirim sistemi o kadar gelişmiş değil o yüzden bebeğime onu tercih edemem. Yoğurdu yine kendim mayalıyorum ama marketten aldığım cam şişelerde satışan pastörize sütleri kullanıyorum. Maya olarak da toz olarak satılan probiyotik yoğurt mayalarını kullanıyorum.
Mesela bu hafta yoğurt mayalayamadığım için activia yoğurt aldım, bebeğim de sevdi bayağı evde yaptığım yoğurda benziyor tadı diye.
Yükleniyor...