Korku ve Kabuslar

269 görüntüleme
S

Sinem Ç. Ö. ..

3 Ağustos 2026 22:12
26 aylık kız çocuk. Geceleri sürekli kabus görüyor. Ağlayarak uyanıyor ya da çığlık atıyor ama uyanmıyor ben uyandiriyorum çığlıklar durmayinca. Gün içinde her sesten korkuyor. Evdeyken dışarıdan geçen motor, araba, eskici sesinden. Elektrik süpürgesi ve ya küçük ev aletleri seslerinden. Kapı çalınca ya da komşularda bir makina çalışınca vs aklınıza ne gelirse. Ve arkadaş akraba fark etmiyor herkesten korkuyor. Kimseye yaklaşmıyor. Amcaları teyzeleri herkesten uzak duruyor. Dil gelişimi çok iyi. 'Babacığım bana mavi renk balon aldığın için çok teşekkür ederim ' gibi uzun cümleler kuruyor ve ardışık cümleler kullanabiliyor. Bilişsel anlamda da iyi 20 ye kadar ritmik sayma, ana ve ara renkler, hangi renkler nasıl oluşur, şekiller, kavramlar(uzak yakın az çok vb) hepsini biliyor. Sabah baba ile öğleden sonra benimle. (Öğretmeniz ve sabahçı öğlenci olarak çalışıyoruz) Duygusal anlamda da elimizden geldiğince destekliyoruz. Ancak bu korkuların ve kabusların sebebini çözemedik, nerede yanlış yapıyoruz bilmiyoruz.
D

Dilek S.

3 Ağustos 2026 22:15
Oyun grubuna gidiyor musunuz?
S

Sinem Ç. Ö. ..

3 Ağustos 2026 22:17
Hayır, zaman zaman kendi sınıfıma götürüyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Doktorumuz su an vermememiz gerektiğini kaygısının çok yüksek olduğunu ve yaşanacak kısa süreli ayrılığın bile daha büyük sorunlar oluşturabileceğini söyledi.
D

Dilek S.

3 Ağustos 2026 23:04
Benim kızımda bir dönem çok [çekingendi.bir](çekingendi.bir) ortama girdiğimizde benim kucağımda olmak isterdi .16 aylıkken haftada bir oyun grubuna başladık. ailelerle beraber aynı yaş aralığında olan çocuklarla etkinlikler [yapılıyor.ilk](yapılıyor.ilk) zamanlar çok çekingendi şuan bensiz öğretmeniyle beraber serbest oyun alanında oynuyor.Eskisi kadar çekingen değil iletişim kurmayı çok seviyor.Tavsiye ederim çok etkisini gördüm.
D

Dilek S.

3 Ağustos 2026 23:10
İlk başlarda dediğiniz seslerden korku yaşıyorduk ilk kapalıyken ne olduğunu ne işe yaradığını nasıl ses çıkardığını anlatıyordum.Hatta oyunlaştırıyorduk ağzımla süpürge sesi yapıp gıdıklıyordum mesela kahkaha atıyorduk [beraber.sonra](beraber.sonra) beraber çalıştırıyorduk sese alışıyordu.Asla korkma demedim korkusunun bilmediğinden kaynaklandığını söylerdim ve gerçekten anlardı.
S

Sinem Ç. Ö. ..

3 Ağustos 2026 23:30
Dilek S
İlk başlarda dediğiniz seslerden korku yaşıyorduk ilk kapalıyken ne olduğunu ne işe yaradığını nasıl ses çıkardığını anlatıyordum.Hatta oyunlaştırıyorduk ağzımla süpürge sesi yapıp gıdıklıyordum mesela kahkaha atıyorduk [beraber.sonra](beraber.sonra) beraber çalıştırıyorduk sese alışıyordu.Asla korkma demedim korkusunun bilmediğinden kaynaklandığını söylerdim ve gerçekten anlardı.
Deniyorum, oyuncak pilli süpürge de aldım birlikte temizlik yapalım diye. İçini açıp gösterdim makinaların motoru çalışırken böyle ses çıkıyor vb diye anlattım. Ezan sesinden çok korkuyor, camiye götürdüm içini gezdik, ezanın okunduğu mikrofonu gösterdik, şarkı söyledi megafon kapalıyken falan ama değişen bir şey olmadı. Umarım zamanla düzelir. Önceki gün ilk defa elimizi bırakıp kaldırımda kendisi yürüyordu, yanımızdan motosiklet geçti, kalbi duracaktı korkudan. Bir daha da kucağımdan inmedi eve gidene kadar.
E

Emine Ö. T.

5 Ağustos 2026 22:33
Merhaba. İnancınız nasıl bilemiyorum ama çocuğunuzu ağzı dualı Allah rızası için uğraşan birine iyice okutun danışın . Nazardan da olur. Çocuğum her çocuk gibi demeyin belli olmuyor. Belki sizde bi nazar var ve bu çocuğa yansıyor bilemeyiz. Bilimsel olarak bir sıkıntı yoksa böyle yapın. Mesleğiniz gereği bilimsel konuda çocuğunuz nasıl siz daha iyi bilirsiniz. Benim kızımda karanlıktan korkuyor mesela ama bir kaç kere ışıklar gitti karanlıkta kaldı ondan. Böyle bir durum sa yok sizin.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir