Korku

102 görüntüleme
B

Banu E.

18 Temmuz 2025 22:08
Bebeğim 33 hafta 3 günlük. Tavuskuşu tüyüne benzer bir süs vardı. Daha önce hiç görmemiş ve dokunmamıştı. Ama görünce korktu bir tepki vermedi ama yaklaştırmaya çalışınca hemen başını omzuma gömdü. 3 4 defa tekrarladı bu. Hiç dokunmadığı birşeyden korkması normal mi? Daha önce plastik bir çiçeğe dokunmuştu bizim için sivri değil ama sanırım ona sert geldi yaprakları (ikeadaki klasik çiçeklerden) onu gösterince bir daha dokunmuyor. Sese karşı çok hassas ve uyku düzeni hala iyi değil gece 4 5 defa kalkıyor. Bunlar kötü birşeye mi işaret?
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

19 Temmuz 2025 07:07
33 haftalık bebeğinizin yeni dokulara (tavuskuşu tüyü, plastik çiçek) korku veya hassasiyetle tepki vermesi oldukça normaldir. Bebekler bilmedikleri uyaranlara karşı doğal olarak temkinli olabilirler. Sese karşı hassasiyet ve düzensiz uyku da bu yaş için olağan gelişimsel özelliklerdir; sinir sistemleri hala gelişmektedir. Bunlar genellikle olumsuz bir duruma işaret etmez, aksine bebeğinizin duyusal dünyayı aktif keşfettiğini gösterir. Ona güvenli bir ortam sunarak, yeni şeyleri oyunla birlikte nazikçe tanıtarak destek olabilirsiniz. Ancak endişeleriniz devam ederse, bir çocuk doktoru veya gelişim uzmanına danışmak en doğrusudur.
B

Banu E.

19 Temmuz 2025 18:01
Çok teşekkür ederim çok rahatlattınız beni 💕
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

20 Temmuz 2025 10:21
Banu hanım merhaba, bebeklerin yeni tanıştığı tüm duyusal nesnelere tepki vermesi çok normaldir. Endişe etmeyin. Zamanla ve güvenle kendi hazır oldukça tanıyacak ve dokunacaktır. Sese karşı hassas olması da oldukça doğal, benim de kızım benzer şekilde ani ve yüksek seslere karşı özellikle hassasiyet gösteriyor. Uyku konusunda ise düzeninizi incelemek gerekir. Belki uyanıklık süreleri ya da saatleriyle ilgili bir düzenleme gerekir
B

Banu E.

21 Temmuz 2025 06:56
Anladım çok teşekkür ederim ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir