Köpek Dişi

90 görüntüleme
M

Melike Ş.

9 Mart 2026 23:06
Bebeğim 5 aylık ve köpek dişlerinin çıkacağı yerin diş etinde her iki tarafında da şişkin beyazlıklar var normal mi bu ?
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 23:15
Evet olabilir, köpek dişi de çıkabilir ilk, damaklarını diş çıkarma dönemi için hazırlıyor da olabilir yani ilk o dişleri çıkmaz ama ilk onlar sertleşebilir.

( Bu bir diş hekimi olarak yorumumdu)

5.5 aylık kızım var 😅 bir anne olarak da tam olarak aynı bölgelerde sertlikler oluştu hatta bilinçli olarak mememi sıkmaya bile başladı emzirirken. Yani sürecin her iki anlamda da normal ilerlediğinden içiniz rahat olabilir 🙏🏻
M

Melike Ş.

9 Mart 2026 23:42
Afranur Keskin
Evet olabilir, köpek dişi de çıkabilir ilk, damaklarını diş çıkarma dönemi için hazırlıyor da olabilir yani ilk o dişleri çıkmaz ama ilk onlar sertleşebilir.

( Bu bir diş hekimi olarak yorumumdu)

5.5 aylık kızım var 😅 bir anne olarak da tam olarak aynı bölgelerde sertlikler oluştu hatta bilinçli olarak mememi sıkmaya bile başladı emzirirken. Yani sürecin her iki anlamda da normal ilerlediğinden içiniz rahat olabilir 🙏🏻
Ahh içimi nasıl rahatlattınız çok teşekkür ederim ♥️ evet benim oğlumda mememi emerken damaklarına sıkıştırıp çekiyor ben tepki verince hatta hoşuna gidiyor oyun sanıyor devam ediyor yapmaya 
Afranur K.

Afranur K.

9 Mart 2026 23:45
Melike Şahin
Ahh içimi nasıl rahatlattınız çok teşekkür ederim ♥️ evet benim oğlumda mememi emerken damaklarına sıkıştırıp çekiyor ben tepki verince hatta hoşuna gidiyor oyun sanıyor devam ediyor yapmaya 
Onu engelleyin ama yoksa dişleri çıktığında da aynısını yapmaya devam eder.

Ben hayır diyorum, dikleştiriyorum,1 dk dan daha az bekliyorum sonra geri memeye alıyorum.

2-3. Kez yaparsa mememi kapatıyorum zaten eli ile arıyor yine hayır diyip sonra veriyorum.

Bu damakla ezme olayı sonra diş ile ezmeye dönebikşr o zaman da emzirmek eziyete döner. Şimdiden öğrensinler zaten artık algıları açılmış durumda bebeklerimizin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir