Konuşmuyor
92 görüntüleme
B
Banu B.
1 Nisan 2026 00:04
17 aylık oğlum hala net konuşma sağlamıyor
Baba, mama, gel kelimeleri hariç başka kelimeleri yok
Baba, mama, gel kelimeleri hariç başka kelimeleri yok

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
1 Nisan 2026 00:08
17 aylık bir çocuğun konuşma gelişimi konusunda endişe verici bir durum. Çoğu çocuk bu yaşa kadar birkaç kelime kullanır ve yavaş yavaş cümleler kurmaya başlar.
İlk olarak, çocukların konuşma gelişimi farklı hızlarda ilerler. Bazı çocuklar erken konuşmaya başlar, bazıları ise biraz daha geç başlayabilir. Ancak 17 ay gibi bir yaşta, sadece "baba", "mama" ve "gel" gibi kelimeleri kullanıyorsa, bir değerlendirme yapılması gerekebilir.
Şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Çocuğunuzun işitme testi: Çocuğunuzun işitme yeteneğinde bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için bir işitme testi yapılabilir.
2. Konuşma terapisi: Bir konuşma terapisti, çocuğunuzun konuşma gelişimini değerlendirebilir ve gerektiğinde müdahale edebilir.
3. Dil gelişimini destekleme: Çocuğunuzla konuşurken, ona ne dediğinizi açıklayarak ve kelimelerin anlamını göstererek dil gelişimini destekleyebilirsiniz.
4. Doktor muayenesi: Çocuğunuzun genel sağlık durumunu kontrol etmek için bir doktora başvurabilirsiniz.
Çocuğunuzun konuşma gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almanız önemlidir.
İlk olarak, çocukların konuşma gelişimi farklı hızlarda ilerler. Bazı çocuklar erken konuşmaya başlar, bazıları ise biraz daha geç başlayabilir. Ancak 17 ay gibi bir yaşta, sadece "baba", "mama" ve "gel" gibi kelimeleri kullanıyorsa, bir değerlendirme yapılması gerekebilir.
Şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Çocuğunuzun işitme testi: Çocuğunuzun işitme yeteneğinde bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için bir işitme testi yapılabilir.
2. Konuşma terapisi: Bir konuşma terapisti, çocuğunuzun konuşma gelişimini değerlendirebilir ve gerektiğinde müdahale edebilir.
3. Dil gelişimini destekleme: Çocuğunuzla konuşurken, ona ne dediğinizi açıklayarak ve kelimelerin anlamını göstererek dil gelişimini destekleyebilirsiniz.
4. Doktor muayenesi: Çocuğunuzun genel sağlık durumunu kontrol etmek için bir doktora başvurabilirsiniz.
Çocuğunuzun konuşma gelişimi konusunda endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel yardım almanız önemlidir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Y
Yasemin Y.
1 Nisan 2026 00:08
Sabredin ama vazgeçmeyin. Aktivite kitapları ile akran iletişimi olumlu yönde etkiliyor. 3 yaşında okula başladıktan sonra oğlum yaşına uygun konuşmaya başladı. Her çocuk kendine özel ve kendine özel zamanları var. Ben buna inanıyorum hep.
B
Banu B.
1 Nisan 2026 00:12
@Yasemin Yalçinkaya Evet akran iletişimimiz oldukça az biraz oyun grupları araştırıp götüreceğim
Yanıtınız için çok teşekkür ederim 😊
Yanıtınız için çok teşekkür ederim 😊
Yükleniyor...