Konuşması Yeterli mi?

124 görüntüleme
B

Begüm K. ..

9 Temmuz 2026 23:53
Kızım 2 yaş 1 aylık. Anne baba gitti, bak mama bitti şeklinde 3 kelimeyi ardı arkasına kullanabiliyor. Ama nasıl? Çok çok nadir. Aslında tüm hayvanların adlarını, seslerini, evdeki tüm eşyaları vs inanın herşeyi biliyor. Ama bu kurduğu üç kelimeli cümleleri bile ben ısrarla sorarsam söylüyor. Çok istediği birşey varsa kesinlikle konuşuyor. Ama konuşma konusunda tembellik yapıyor gibi geliyor. Sanki üşeniyor gibi. Gel diyor nereye diyorum odaya diyor. Birşey istediğimde neden diye soruyor mesela. Aslında kapasite var çok da iyi konuşur. Su istemeden su bile önermiyorum. Anne su ver desin diye bekliyorum. Onu bile su diyerek geçiştiriyor. Zorlamayın diyor uzmanlar. Ama şuana kadarki konuşmalarını inanın biraz da zorlayarak sağladım. Benim çocuğum cidden konuşmaya tembellik ediyor olabilir mi? Çocuklarda böyle bir durum oluyor mu? Söylediği kelimelerin sayısını bilmiyorum çok kelime söylüyor. Ama inatla istediğini parmağıyla gösteriyor. 26378383 kez soruyorum anlamadım ne istiyorsun diye . En sonunda söylüyor istediği şeyin adını. Tembellik mi bu ? Normal mi?
B

Begüm K. ..

10 Temmuz 2026 00:01
Ha bir de söylediklerini bir ben bir de eşin anlıyor çoğu zaman. Başkası kolay kolay anlamıyor. Dil tembelliği denebilir mi?
Göktenur B.

Göktenur B.

10 Temmuz 2026 00:05
Bence çok normal aslında beyinlerinde milyonlarca sözcük biriktiriyorlar ve biranda açılıyolar şahsen benim oğlum öyleydi açıkçası bu tarz şeyleri de hiç kafama takmadım o zaman çünkü yeni taşındığımız bı şehirde tanıdığımız kimse yoktu oyun grubu felanda yoktu tek aktivitemiz parktı orda sosyalleşebiliyordu sonrasında bi yaz annenene ye gittik orda etrafımız kalabalıklastı biranda konuşması ilerledi benim sadece dikkat ettiğim konu söylediği şeylerin anlaşabilir bı şekilde ağzından çıkması 4 5 yaşlarında anlaşılabilir şekilde konuşamayan çocuklar var telefuz çok önemli ben bilinçli bir şekilde ekranla büyüttüm oğlumu kendimce bir çok faydasını gördüm
Göktenur B.

Göktenur B.

10 Temmuz 2026 00:06
Begüm Küçük
Ha bir de söylediklerini bir ben bir de eşin anlıyor çoğu zaman. Başkası kolay kolay anlamıyor. Dil tembelliği denebilir mi?
Bence 2 yaş için çok erken bu
B

Begüm K. ..

10 Temmuz 2026 00:48
Göktenur Bektaş
Bence çok normal aslında beyinlerinde milyonlarca sözcük biriktiriyorlar ve biranda açılıyolar şahsen benim oğlum öyleydi açıkçası bu tarz şeyleri de hiç kafama takmadım o zaman çünkü yeni taşındığımız bı şehirde tanıdığımız kimse yoktu oyun grubu felanda yoktu tek aktivitemiz parktı orda sosyalleşebiliyordu sonrasında bi yaz annenene ye gittik orda etrafımız kalabalıklastı biranda konuşması ilerledi benim sadece dikkat ettiğim konu söylediği şeylerin anlaşabilir bı şekilde ağzından çıkması 4 5 yaşlarında anlaşılabilir şekilde konuşamayan çocuklar var telefuz çok önemli ben bilinçli bir şekilde ekranla büyüttüm oğlumu kendimce bir çok faydasını gördüm
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi gerçekten yabancı bir ortama girince kim onunla oynuyorsa onunla daha çok sohbet etme çabasına giriyor. Biz de maalesef apartmanda oturuyoruz ve hiç yaşıt çocuğu olan komşumuz yok. Anca parkta iletişim kuruyor yaşıtlarıyla. O da malum havalar aşırı sıcak sürekli parka da gidemiyoruz. Biraz daha dikkat etmeye çalışayım doğru telaffuz etmesine. Teşekkür ederim
K

Kafiye K.

10 Temmuz 2026 11:36
Benim kızımda 2 yaşa girecek cümle kuramıyor kelime söylüyor onlar da net değil . Her şeyi anlatıyor ve biz söylemeden anladıgımız için muhtemelm . Çok kafama takmıyorum düzelir
B

Begüm K. ..

10 Temmuz 2026 11:49
Kafiye Köseni
Benim kızımda 2 yaşa girecek cümle kuramıyor kelime söylüyor onlar da net değil . Her şeyi anlatıyor ve biz söylemeden anladıgımız için muhtemelm . Çok kafama takmıyorum düzelir
Dediğiniz gibi söylemeden anladığımız için oluyor sanırım. Teşekkürler yanıtınız için. ☺️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir