Konuşmama

72 görüntüleme
S

Sümeyye Y.

10 Nisan 2026 15:47
Bebeğim 14 aylık olmak üzere babıldama var ama henüz anlamlı bi kelime yok bazı hayvan seslerini de çıkartıyor bi sorun teşkil eder mi? Bu durumu yaşayan başka annelerimiz var mı acaba?
Mürüvvet Ö.

Mürüvvet Ö.

10 Nisan 2026 16:19
Bu dönemde taklit etme işaret etme iyi bir gelişim diye biliyorum geç konuştu benim kızım çok şükür bir sıkıntısı yok. Tabiki siz uzman görüşü almak isterseniz de biraz daha takip etmenizi öneririm gel demesi için gözlerine bakarak gel deyip işaret ilerde göstermek gibi
S

Sümeyye Y.

10 Nisan 2026 16:23

Mürüvvet Öztürk

Bu dönemde taklit etme işaret etme iyi bir gelişim diye biliyorum geç konuştu benim kızım çok şükür bir sıkıntısı yok. Tabiki siz uzman görüşü almak isterseniz de biraz daha takip etmenizi öneririm gel demesi için gözlerine bakarak gel deyip işaret ilerde göstermek gibi

Tamam teşekkür ederim biraz daha takip edeyim olmazsa bi doktorla görüşürüm
Mürüvvet Ö.

Mürüvvet Ö.

10 Nisan 2026 16:43

Sümeyye Yılmaz

Tamam teşekkür ederim biraz daha takip edeyim olmazsa bi doktorla görüşürüm

Rica ederim
H

Halime

10 Nisan 2026 16:54
Sümeyye hanım benim oğlumda 15 aylık her şeyi anlar konuşma çabasında 14 aylıkken baba gaga gibi şeyleri çıkartıyordu anlamlı kelimesi yoktu şuanda öyle ama taklit yeteneği oluşmaya başladı her söyleneni anlıyor. Önceden ben çok takıyordum ve artık kendi gelişim sürecine bıraktım her çocuk farklı benim oğlumun bedensel gelişimi önde dil gelişimide bence normal bu aylarda konuşan bebekler bence erken konuşan bebek sınıfına girmeli arkadaşlarımın bebekleride biri geç yürüdü erken konuştu diğeri erken yürümüş geç konuşmuş. Gelişim nöbetleşedir oğlunuzun algısı açıksa sorun etmeyin akışına bırakın
H

Halime

10 Nisan 2026 16:57
14 aylıkken hayvanları gösterirdim anlamazdı sadece 2 hafta üstünden geçti 15 aylık oldu ve şimdi buzdolabındaki magnetten hangisi kedi annem dediğimde gülerek kediyi gösterir. Rabbim korusun onları ben eğitimciyim ve bize öğretilen belirli aylarda şunları yapması gerekiyor dendi tmm yapmayabilir bu sorun olduğunu göstermez gelişim hızlarını onlar belirliyor bir sorun yoksa içimiz rahat olsun
S

Sümeyye Y.

10 Nisan 2026 17:05

Halime

14 aylıkken hayvanları gösterirdim anlamazdı sadece 2 hafta üstünden geçti 15 aylık oldu ve şimdi buzdolabındaki magnetten hangisi kedi annem dediğimde gülerek kediyi gösterir. Rabbim korusun onları ben eğitimciyim ve bize öğretilen belirli aylarda şunları yapması gerekiyor dendi tmm yapmayabilir bu sorun olduğunu göstermez gelişim hızlarını onlar belirliyor bir sorun yoksa içimiz rahat olsun

Yani halime hanım kilosu boyu herşeyi ayıyla orantılı bi sıkıntımız yok gelişiminde bi sıkıntımız yok çok şükür aile de geç konuşanlar var acaba o yüzden olur mu diye düşünüyorum çünkü yeğenim 2 yaşında konuşamıyor terapiste götürüyorlar bebeğim de kız çocuğu konuşamayınca önümüzde de böyle bi örnek varken biraz tedirgin oldum açıkçası her şeyi anlıyor ama konuşmaya henüz ilerleyemedik emzikten olur dediler emziği de çok vermiyorum uykuya geçerken vermeye çalışıyorum sadece

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir