Konuşma Yok

79 görüntüleme
P

Pınar Z.

9 Temmuz 2026 19:21
14 aylık olmak üzereyiz anlamlı kelime yok. Heceler var “de de, ga ga” gibi ama kelimeye dönülmüyor. Erken mi yoksa tedbir almalı mıyım.
E

Ebru ..

Premium Üye
9 Temmuz 2026 20:11
Merhaba Babıldama ne zaman başladı
P

Pınar Z.

9 Temmuz 2026 20:13
Ebru
Merhaba Babıldama ne zaman başladı
Merhaba, 1 yaşına girmeden başladı. 10. Ay civarıydı.
E

Ebru ..

Premium Üye
9 Temmuz 2026 20:13
Pınar Zurnacı
Merhaba, 1 yaşına girmeden başladı. 10. Ay civarıydı.
Bebeğim 6.5 aylık aa ee gu vs. Sesleri ağzından duymuyoruz çok endişeliyim
P

Pınar Z.

9 Temmuz 2026 20:15
Ebru
Bebeğim 6.5 aylık aa ee gu vs. Sesleri ağzından duymuyoruz çok endişeliyim
Sizin erken daha, inanın bende o aylarda sürekli böyle düşünüyordum paranoya olmuştum birden babıldama başladı. Lütfen bekleyin ama benim 14 ay olmak üzere ve anlamlı kelime yok anne baba gibi.
E

Ebru ..

Premium Üye
9 Temmuz 2026 20:23
Pınar Zurnacı
Sizin erken daha, inanın bende o aylarda sürekli böyle düşünüyordum paranoya olmuştum birden babıldama başladı. Lütfen bekleyin ama benim 14 ay olmak üzere ve anlamlı kelime yok anne baba gibi.
Ama babıldamadan bahsetmiyorum çok sessiz yani aaa eee çığlık kendi kendine ses çıkarma yok çok panik oldum gerçekten sizin bebeğiniz kendi kendine aaa eee demeden mi babıldamaya başladı acaba

umarım ikimizinde durumu normaldir bir an önce beklediğimiz şeyleri duyarız 🙏
P

Pınar Z.

9 Temmuz 2026 20:25
Ebru
Ama babıldamadan bahsetmiyorum çok sessiz yani aaa eee çığlık kendi kendine ses çıkarma yok çok panik oldum gerçekten sizin bebeğiniz kendi kendine aaa eee demeden mi babıldamaya başladı acaba

umarım ikimizinde durumu normaldir bir an önce beklediğimiz şeyleri duyarız 🙏
Bazı bebekler birden babıldar bazıları sadece ee öö aaa diye ses yoluyla iletişim kurarmış bizimkisi öyle. Konuşmuyor seslerle anlatıyor. Bir şey isterken ııııııııııı diyor mesela. Bunu 9. Ayda yapmaya başladı. 10. Aya girdiğinde de de ga ga gibi heceye döndü. Yani size bence erken o daha yeni ek gıdaya geçmiştir yeni yeni oturuyordur gülümsemesi göz teması ve sosyalliği varsa endişe etmeyin derim.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir