Konuşma Sorunu

72 görüntüleme
R

Rabia H. ..

31 Mart 2026 05:05
Bebeğim 17 aylık. Herkesle konuşma eğilimi var evet çoğu dediği kelimeleri tabi ki anlamıyoruz. Birazini anliyoruz. Oyun oyniyor, bende yiyim, anne gel gibi cümleleride var. Konuşmalarının aralarında anlaya bildiklerimiz. Ve bunları yerinde kullanıyor. Bunda sorun yok aslında .Benim sıkıntım daha once baba abi abla diyirdu ama son bir aydir herkese anne diyor. Ve en net kelimeside anne. Diğer baba abi abla kelimeleri tekrar gelirmi neden boyle oldu merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

1 Nisan 2026 05:25
Bebeğin Dil Gelişimi ve İletişim Sorunları

17 aylık bebeğinizi dil gelişimi konusunda merak ediyorsunuz. Çocuğunuzun birçok kelimeyi anlamlı şekilde kullanması ve cümleler kurması büyük bir gelişme. Ancak son bir aydır herkese "anne" demesi sizi endişelendirmiş.

Normal Dil Gelişimi Süreci:
Bebekler genellikle 12-18 aylık dönemde ilk kelimelerini kullanmaya başlar ve 18-24 aylık dönemde de cümleler kurmaya başlar. Bu süreçte kelime dağarcıkları hızla büyür.

İletişim ve Kelime Kullanımı:
Bebeğinizin "anne" dışında "baba", "abi", "abla" gibi kelimeleri kullanmayı bırakması geçici bir durum olabilir. Çocuklar bazen belirli bir dönem bazı kelimeleri ön plana çıkarabilirler.

Çözüm Önerileri:
1. Sakin Kalın: Bu durum genellikle geçicidir ve endişe verici değildir.
2. Tekrar Konuşmayı Teşvik Edin: Bebeğinizle konuşurken doğru kelimeleri kullanmaya özen gösterin. Örneğin; "baba" dediğinizde "baba" kelimesini vurgulayarak söyleyin.
3. İletişimi Destekleyin: Çocuğunuza farklı insanlarla konuşma fırsatları verin. Bu, onun farklı isimleri tekrar hatırlamasına yardımcı olabilir.
4. Gözlemleyin: Bebeğinizin davranışlarını ve konuştuğu kelimeleri takip edin. Belirli bir pattern gözlemlediğinizde, onu destekleyebilirsiniz.

Çocuğunuzun dil gelişimi yolunda ilerliyor. Sabır ve destekle bu sürecin olumlu şekilde devam edeceğine inanabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir