Konuşma Geriliği
205 görüntüleme
m
mrss
31 Ağustos 2026 14:39
Merhabalar bebeğim 16. Ayına yeni girdi 15. Ayda mama, meme, baba, dede gibi kelimeleri bilinçli olarak söylemeye başladı ama bir kaç gündür kelime eskisi kadar çıkarmıyor süpürge tutalım deyince kendince bir ses çıkarır dışarıya çıkalım deyince sevinir emziği unutturmaya çalışıyorum eskiden meme derdi şimdi memmem diyor vücudunun çoğu yerini tanıyor bazılarını yeni öğreniyor bay bay alkış öpücük yapıyor bazen bizden duyduğu basit taklitleri yapıyor ancak hayvan sesi vs hiç yapmıyor hergün kitap okur hayvan seslerini kendim taklit ederim yapmıyor onları bu ayda bu kadar dil gelişimi az diye canım sıkılıyor son kontrolde dr anca kelime çıkarmasını bekleriz demişti rahatlamıştım ama etrafımda şakır şakır konuşman lazım neden konuşmuyorsun diyorlar canım sıkılıyor evde dediği baba dede gibi şeyleri dışarıda söylemiyor konuşma ve dil terapistine başvursam faydası olur mu acaba
G
Gizem D.
31 Ağustos 2026 15:45
Benim de oğlum 16 ayına yeni girdi ve hemen hemen sizin anlattığınızla benzer şekilde konuşma şekli var. Kelimeleri bazen kullanıyor bazen unutuyor her gün hayvanlar ve organlar tekrar ediyorum ben de, birlikte müzik dinleyerek dans ediyoruz alkış yapıyoruz. Bazen eşlik ediyor bazen ilgilenmiyor. Ben bir an bile konuşma dil terapisi gerekli gibi hissetmedim açıkçası. Çevredeki insanları takmayın bence 16 aylık kim şakır şakır konuşuyor yahu bu bebekleri neden bu kadar karşılaştırıyorlar anlamıyorum. Sizin bebeğinizin de alıcı dili açık belli ki, her şeyi anlıyorlar, bi yandan da çok hızlı gelişiyor öğreniyorlar. Hızla depoluyorlar ya emeklerimiz bir yerde ortaya çıkacaktır :) Ebeveyn katılımlı oyun grubuna yazılmanızı tavsiye ederim bu arada ben faydasını görüyorum.
Yükleniyor...