Konuşma Geriliği ?

66 görüntüleme
M

Mine A. D.

7 Aralık 2025 22:07
1 yaş erkek bebeğim var. Bebeğimde bazen içime şüphe düşüren durumlar yaşıyorum ya da sosyal medyadan gördüğüm durumlar beni çok etkiliyor. Söylediğimiz kelimeleri ya da cümleleri anlıyor hayır yapma dediğimizde anlıyor gel ver gibi kelimelerimizi anlıyor ama anne baba gibi kelimeleri söylemiyor babıldama var ba ba ba diyor bazen anne gibi bir kelime de söylüyor ama ne olduğunu bilmeden söylüyor dede diyor ama bilmeden söylüyor. Çok mutlu bir bebek hep güleç çok sevecen 10. ayının içinde yürümeye başladı çok şükür fiziki bir problemi yok ama bazen hiçbir kellime konuşamamasından korkuyorum korkmalı mıyım bir problem var mıdır götürdüğümüz çocuk doktoru o daha küçük diyor ismiyle seslendiğimizde he diyerek tepki veriyor ya da hemen suratımıza bakıyor ve göz teması var
C

Cerennn

8 Aralık 2025 00:22
Malesef sosyal medyada gördüğümüz şeyler bizi aşırı etkiliyor. 15 aylık oğlumun sürekli kullandığı kelimeleri sayarken buldum kendımı. Ekran veriyorsanız eger tamamen kesin. Ve sureklı basıt kelımeleri tekrar edın. Bir aşamadan sonra kendı kendıne zaten kelimeler oturucak. Mesela sureklı oğluma hadı bunu giyelin aaa düştü oyuncak falan dedim bugün çorabını yere atıp düş dedi. Ceketini getırip Anne giy dedi. Bol bol kitap okuyunve kelimeleri bol bol tekrar edin. Ve sosyal medyada gördüğünüz şeyleri canınızı sıkmayın. Çünku her bebegın gelişimi farklı ve biricik.
M

Mine A. D.

8 Aralık 2025 04:15
çok teşekkür ederim Aysel hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir