Konuşma Geriliği
110 görüntüleme
Ü
Ümmühan G. A. ..
11 Ağustos 2025 08:33
Merhaba hocam;bebeğim 24 aylik 80 den fazla kelimesi var söylediğim her kelimeyi tekrar ediyor. Algılaması gayet iyi söylediğimiz herseyi algılıyor ve yapıyor anlatmak istediği herseyi bize aktarıyor ama genelde tek kelime ve el hareketleriyle oluyor.Genel durumu şu şekilde;
-Kelimeleri söylüyor beni tekrar ediyor fakat gün içerisinde anne baba dede nene Mama araba renkler ve sayıları söylüyor
-İki kelimelik cümleyi nadiren kullanıyor.Anne Kalk,Baba Kalk,Anne uyku genelde bunlar var
-1 den 10 a kadar sayabiliyor kendisi ve hayvanların hem isimlerini söyleyip seslerini çıkarıyor
Aile büyüklerimiz konuşmasının geciktigini sürekli dile getirip duruyorlar.Sosyal medya da gördüğüm videolar ister istemez beni etkiliyor. Sizce bir destek almak gerekiyor mu?
Kendim kanser tedavisi sürecindeyim bazen çok ağrılarım oluyor,bazen psikolojik olarak zorlanıyorum ve ekran acıyorum maalesef 16 ayından sonra ekran izlemeye başladı.
-Kelimeleri söylüyor beni tekrar ediyor fakat gün içerisinde anne baba dede nene Mama araba renkler ve sayıları söylüyor
-İki kelimelik cümleyi nadiren kullanıyor.Anne Kalk,Baba Kalk,Anne uyku genelde bunlar var
-1 den 10 a kadar sayabiliyor kendisi ve hayvanların hem isimlerini söyleyip seslerini çıkarıyor
Aile büyüklerimiz konuşmasının geciktigini sürekli dile getirip duruyorlar.Sosyal medya da gördüğüm videolar ister istemez beni etkiliyor. Sizce bir destek almak gerekiyor mu?
Kendim kanser tedavisi sürecindeyim bazen çok ağrılarım oluyor,bazen psikolojik olarak zorlanıyorum ve ekran acıyorum maalesef 16 ayından sonra ekran izlemeye başladı.
Z
Zeynep G. T. ..
11 Ağustos 2025 17:53
Konuyla bağımsız oğlum 18 aylık 1 yaşına girdiği gün kanser olduğumu öğrendim aynı süreçten geçiyoruz sizi çok iyi anlıyorum yalnız değilsiniz inşallah bu zor günleri atlatırız 🤲🏻🥰❤️
Ü
Ümmühan G. A. ..
11 Ağustos 2025 19:50
Size de çok geçmiş olsun. Teşekkür ederim.❤️🌸Rabbim tüm hastalara şifa versin en hafif şekilde atlatalım inşallah.Surec çok zor,yıpratıcı ve küçük bir çocuğunda olunca hersey iki kat zorlaşıyor psikolojik olarak
S
Sibel Y.
11 Ağustos 2025 20:02
Çok geçmiş olsun acil şifa diliyorum 🤍
Ü
Ümmühan G. A. ..
11 Ağustos 2025 20:07
Çok sağolun,teşekkür ederim ❤️
A
Ayşe K. C.
11 Ağustos 2025 21:18
Siz 16. Ayına kadar bebeğine ekran vermeyen mükemmel bi annesiniz zaman zaman zorlanabilirsiniz artık veriyor da olabilirsiniz bu sizi üzmesin şuan ki şartlarınız bunu gerektirdi. Bence 80 kelime çok iyi yakında kelimeleri birleştirir de siz canınızı sıkmayın aciil şifalar diliyorum size. Ve yorum yazan arkadaşa da rabbim sıkıntısız günlere uyandırsın sizi🌸
Ü
Ümmühan G. A. ..
11 Ağustos 2025 21:43
Ne kadar nazik ve güzel düşüncelisiniz çok teşekkür ederim.❤️🥰Amin tüm hastalari inşallah
Z
Zeynep G. T. ..
12 Ağustos 2025 05:52
Ne yaşadığımızı anca biz biliriz gerçekten çok zor çok insan kendini değil çocuğunu düşünüyor rabbim tez zamanda sağlımıza kavuşmayı nasip etsin 🤲🏻
Ü
Ümmühan G. A. ..
12 Ağustos 2025 08:02
Kesinlikle öyle Amin İnşallah 🥰
B
Buse
12 Ağustos 2025 08:48
Geçmiş olsun, Rabb'im size şifa versin inşallah tez zamanda iyileşin. Bencede çok iyi çünkü etrafta tanıdığım bu kadar kelime kullanamayan çocuklar var. 4 yaşında herşeye dehh diyen bı çocuk tanıdım ben. Bence sorun yok maşallah. Rabb'im size güç kuvvet versin ve tabiki o 1 yaşındaki minik bebişimize de
Ü
Ümmühan G. A. ..
12 Ağustos 2025 08:52
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. AMIN INSALLAH🥰🌸