Konuşma Geriliği
103 görüntüleme
B
Büşra G.
6 Haziran 2025 09:37
22 aylık erkek bebek. Bedensel gelişimi iyi. Bir şeyleri anlaması ve işaretle anlatması da çok iyi. Fakat konuşma yok. Sadece anne, gel, mama, meme diyoruz. Hav hav gibi bir iki kelimeyi daha söylüyordu fakat artık söylemiyor. Konuşmak istemiyor gibi.Ekrana bizimle beraber konuşarak bakıyor. Belli bir süre sonra sıkılıp kalkıyor. İsmi ne diye sorduğumda eliyle benim söylememi istiyor. Renkleri, şekilleri, izlediğimiz çizgi filmdeki özel isimleri bile çok iyi biliyor. Dil gelişim uzmanları 3 yaşına kadar çok sıkıntı etmemiz gerektiğini söylüyor ama bir anne olarak tedirgin oluyorum. Eksik veya yanlış yaptığım bir şey mi var diye düşünüyorum. Desteklemek için ne yapmam gerekiyor. Bu durum olağan mı?

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 04:04
https://www.youtube.com/watch?v=mA51SdR_51A&t=4s
Bu video sanırım sizin durumunuzla alakalı . Bir miktar konuşma geriliği olabilir fakat konuşmayı pratik yaptırdığınız miktar da geliştirebileceğiinizi unutmayın.
Bu video sanırım sizin durumunuzla alakalı . Bir miktar konuşma geriliği olabilir fakat konuşmayı pratik yaptırdığınız miktar da geliştirebileceğiinizi unutmayın.