Konuşma Gerilemesi

254 görüntüleme
M

Mehves

15 Ağustos 2026 00:08
Merhaba hanımlar. Bebeğim 14 aylık önceden baba mama Annanne anne gibi keklimeler kullanırken aniden sadece anne demeye başladı. Ama herşeye anne her olaya anne diyor. Bildiği hiç bir kelimeyi kullanmıyor. Acaba neden olabilir? Bir gelişim geriliği olabilirmi?
T

Tuğçe

15 Ağustos 2026 03:30
benim bebegim de kullandığı kelimeleri bırakıp baba demeye başlamıştı her seferinde düzelttim ve yeni kelimeler öğretmeye çalıştım düzeldi şuan öyle deneyebilirsiniz. Mesela bana baba dediğinde baban şuan burda yok ben An ne yim. An ne de şeklinde yada gel demek mesela gel gel demek istedin sanırım gelmemi istiyosan gel de şeklinde.
E

Eda D.

15 Ağustos 2026 04:34
Bazı dönemlerde söylediklerini unutuyorlar sanırım biraz zaman sonra yeni kelimeler öğreniyorlar kızımda 13-14 aylıkken anne baba,mama,attı bez değiştirirken ayıp,dayısının ismi söylüyordu sonra unuttu 16 aylıkken başka kelimeler soyledi şimdi 21 aya yaklaştı yeni artıyor kelime sayısı 2li kelimeye geçti
Medya G.

Medya G.

15 Ağustos 2026 09:46
Bir ara kızım herkese baba diyordu sonra sonra düzeliyorlar şimdi bile iki kelimesi var konuşuyor ama anlaşılmıyor çoğu şey 2 yaş
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir