Konuşma Agulama
135 görüntüleme
K
Kübra Y.
26 Haziran 2025 20:09
Merhaba hocam bebeğim şuan 4ay 10 günlük doğduğundan beri kendisiyle sürekli konuşuyorum anlamasa bile hikaye kitapları okuyup günlük çocuk şarkıları masal kitapları okuyarak geçiriyorum. Ve geri dönüşü çok güzel oldu bebeğim 3. Ayım başında bile agulamaya bize bişey anlattıracasına konuşmaya başlamıştı fakat iki haftadır doğru düzgün hiç konuşmuyor agulamıyor yani neden acaba çok korkuyorum sıfır ekran veriyorum neden böyle oldu evimiz çok sessizdi annemlerin yanıma kalabalığa geldiğimiz için mi böyle kesildi bı durumda plan arkadaşlar varsa yazabilir mi
M
Müge L.
26 Haziran 2025 20:26
Benim bebeğim de 6 6.5 aylıken babam anne dede diyordu konuşmayı bıraktı kısa sürede ve 14 aylıken vs başladı tekrar ve 8nde 17 aylık olacak şuan çok hızlı öğreniyor . Bende çok takmıştım . Sıfır ekran ama hâlâ konuşmuyor alakası yok diye düşünmeyin bir anda açılıyolar bende acayip bir şekilde takıyordum diş terapistine gitmeyi düşündüm günde en az 8 10 kez belki de kitap okurduk ve severdi de ona rağmen konuşmuyordu
G
Gökçe U. ..
26 Haziran 2025 21:38
Kübra Hanım benim kızımda aynı şekilde 2. Ayın ortalarında agulara başlamıştı sonra bir an kesildi . Ama 6. Ay başlarında tekrar başlayacaktır muhtemelen korkmayın 🫠 o dönemsel bence çünkü benim kızımda da aynı bahsettiğiniz gibi oldu bir anda başladı bir anda kesildi hiç duymadık o aguları bir ara sonra 6. Ay başladı maşallah bıcır bıcır mırıldanmalar başladı🫠🥰
K
Kübra Y.
27 Haziran 2025 05:39
Teşekkür ederim inşallah dönemsel bişeydir bir yerde bişey okumuştum gelişim nöbetleşe ilerler diye yani bir yer gelişirken diğer gelişen yerde durma olabilirmiş mesela bebeğim şuan dönmeye başladı bunu yaparken diğer yer durmuş olabilir diye yorumladım ne kadar doğrudur bilemem ama üzüldüm açıkçası konuşmadığını görünce demekki olabiliyormuş
G
Gökçe U. ..
27 Haziran 2025 15:19
Aynen öyle Kübra Hanım gelişim basamakları bunlar hep aynı devam edecek diye düşünmemek lazım 🤍
G
Gizem K.
27 Haziran 2025 16:52
Merhaba benim kızımda 4 buçuk aylık yaklaşık bir aydır agulamak yarına çığlık atarak iletişim kuruyor bir yerde bunun normal olduğunu babıldama döneminden önceki geçiş dönemi olduğunu okumuştum. Belki sizde aynı şeyi yaşıyorsunuzdur.