Konuşma

155 görüntüleme
R

Rüm ..

23 Temmuz 2026 23:53
18 aylık erkek bebek

yirmiye yakın kelimesi var

İkili cümlesi sadece gitti ile ilgili anne gitti baba gitti gibi ben konuştuğunu düşünürken akrabalar konuşamıyor diye nitelendirdi sizce de ayına göre geride mi ? Aklım karışıyor önceden daha çoktu ama unuttu söylemiyor bazı kelimeleri

Kelimede konuşma sayılmaz mı illa cümle mi kurması gerekli amca yerine anca diyorsa filan saymamamız mı gerekiyor
S

Sema A. ..

24 Temmuz 2026 03:01
Yani bence gayet normal tabi ama yine de doktorunuza sorun eger o da size normal diyorsa lutfen kendinizin ve bebeğinizin iyiliği icin akrabaları dinlemeyin çünkü herkesin tecrübesi kendi çocuklarıyla sınırlı dolayısıyla sürekli kıyaslamaya gidiliyor ama hepimiz cok iyi biliyoruz ki her çocuğun gelişimi farklı
R

Rüm ..

24 Temmuz 2026 03:14
Sema Alemdar
Yani bence gayet normal tabi ama yine de doktorunuza sorun eger o da size normal diyorsa lutfen kendinizin ve bebeğinizin iyiliği icin akrabaları dinlemeyin çünkü herkesin tecrübesi kendi çocuklarıyla sınırlı dolayısıyla sürekli kıyaslamaya gidiliyor ama hepimiz cok iyi biliyoruz ki her çocuğun gelişimi farklı
Teşekkür ederim kısa zamanda götüreceğim
M

Mushviga M.

24 Temmuz 2026 05:14
Canım benim her kes doktor kesilmiş başımıza.

Boş ver her kesi.Her bebek kendisine özgüdür.

Ben doktoruma kızımın neden anne ,baba demiyor diye sordum?Kızım 7 aylık bu arada.

Daha erken [dedi.mama](dedi.mama) falan diyor,1-2 kere baba dedi daha da yok.

Doktor dedi ki,Şu an ba-ba ,de-de gibi heceler bekleye biliriz ama 9 aya kadar yolu var.Bilinçli söylemesi 12 aya kadarmış.

İkili kelimeler ise 24 aymış.

Yani bebişlerimizin en az kelime haznesi 40+ olması lazım.

Senin komutları yerine yetiren bir bebeğin varsa,sıkma canını.

Bu arada ikili cümle kurması bile bu yaşta,maşallahhhh
R

Rüm ..

24 Temmuz 2026 08:18
Mushviga Mammadsalahova
Canım benim her kes doktor kesilmiş başımıza.

Boş ver her kesi.Her bebek kendisine özgüdür.

Ben doktoruma kızımın neden anne ,baba demiyor diye sordum?Kızım 7 aylık bu arada.

Daha erken [dedi.mama](dedi.mama) falan diyor,1-2 kere baba dedi daha da yok.

Doktor dedi ki,Şu an ba-ba ,de-de gibi heceler bekleye biliriz ama 9 aya kadar yolu var.Bilinçli söylemesi 12 aya kadarmış.

İkili kelimeler ise 24 aymış.

Yani bebişlerimizin en az kelime haznesi 40+ olması lazım.

Senin komutları yerine yetiren bir bebeğin varsa,sıkma canını.

Bu arada ikili cümle kurması bile bu yaşta,maşallahhhh
40+ kaç aylıkken olmalıymış peki
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir