Konuşma

138 görüntüleme
G

Gözde

18 Haziran 2026 16:49
Oğlum 2 yaşına 1 hafta önce girdi. Kelime sayısı sayamayacağım kadar fazla ama ikili cümlesi 2 3 tane. Sıfır ekran, uyku öncesi okuduğum 7 farklı 10 sayfalık hikaye kitaplarının kelimelerini ezberlemiş. Ben cümlenin neresinde durdursam durayım bir sonraki kelimesini söylüyor. Ezberlediği kelimelerin çoğunu gerçek hayatta anlamına uygun olarak kullanıyor. Doğduğundan beri kitaplarla çok haşır neşiriz. Yine şarkı söylerken de neresinde durursam durayım sonraki kelimesini söylüyor. Şarkıları da mırıldanıyor. Sosyal bir bebek, girdiğimiz ortamlarda çocuk görünce direkt gidip iletişim kurmaya çalışıyor. Renkleri, hayvan isimlerini, seslerini, çevremizdeki herkesin (sık gittiğimiz kafedeki garsonlara kadar) isimlerini biliyor. Sürekli benzetmeler yapıyor. Kitabında çatıda bi kedi gördü diyelim sokakta gördüğü evlerin çatılarını gösterip “pisi pisi ya da kedi” diyor. Korkmam gerekir mi? Destek almalı mıyım?
Cagla K.

Cagla K.

18 Haziran 2026 19:22
Ne icin korkmalisiniz tam olarak anlayamadim ? Isin ehli degilim ancak yazdiklarinizdan gelisimi oldukca guzel giden bir cocuk olarak algiladim. Masallah demeliyiz bence 🧿☺️ 2-3 lu kelimeler icin zamani vardir belki de. Bence korkmayin hic ❤️
G

Gözde

18 Haziran 2026 23:41
Cagla Kupeli
Ne icin korkmalisiniz tam olarak anlayamadim ? Isin ehli degilim ancak yazdiklarinizdan gelisimi oldukca guzel giden bir cocuk olarak algiladim. Masallah demeliyiz bence 🧿☺️ 2-3 lu kelimeler icin zamani vardir belki de. Bence korkmayin hic ❤️
Yanıt için çok teşekkürler içimi rahatlattınız. ikili cümle azlığı beni korkutuyor. bugün parkta 1 ay büyük bir bebek gördüm bebeğimden daha açık anlaşılır konuşuyordu ve cümle sayısı fazlaydı. Kıyaslamamam gerektiğini biliyorum ama ikili cümlelerinin daha fazla olması gerektiğini görüyorum özellikle sosyal medyadan, gerçek hayatta da öyle örneklerle karşılaşınca iyice huzursuz oldum.
Cagla K.

Cagla K.

19 Haziran 2026 07:20
Gözde
Yanıt için çok teşekkürler içimi rahatlattınız. ikili cümle azlığı beni korkutuyor. bugün parkta 1 ay büyük bir bebek gördüm bebeğimden daha açık anlaşılır konuşuyordu ve cümle sayısı fazlaydı. Kıyaslamamam gerektiğini biliyorum ama ikili cümlelerinin daha fazla olması gerektiğini görüyorum özellikle sosyal medyadan, gerçek hayatta da öyle örneklerle karşılaşınca iyice huzursuz oldum.
Sosyal medya insani yetersiz hissettiriyor. Bir ara inanilmaz bunalima girmistim bu yuzden. Neden benim cocugumda bunlar yok gibi. Zamanla oldu mesela. O zaman dedim ki vakti varmis..Her cocugun gelisimi farkli bunu kabul edip yola devam etmek hem sizin hem de bebeginiz icin cok daha iyi olacaktir. 21 aylik benim oglumda. kelime var 2 li kelime belki 2 tane. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda hala ‘anne’ dahi demiyor mesela.. bu acidan baktigimda ‘iyi gidiyoruz’ diyorum. Lutfen kendinizi uzmeyin, dedigim gibi biraz zaman ❤️
G

Gözde

20 Haziran 2026 09:22
Cagla Kupeli
Sosyal medya insani yetersiz hissettiriyor. Bir ara inanilmaz bunalima girmistim bu yuzden. Neden benim cocugumda bunlar yok gibi. Zamanla oldu mesela. O zaman dedim ki vakti varmis..Her cocugun gelisimi farkli bunu kabul edip yola devam etmek hem sizin hem de bebeginiz icin cok daha iyi olacaktir. 21 aylik benim oglumda. kelime var 2 li kelime belki 2 tane. Arkadasimin kizi 2,5 yasinda hala ‘anne’ dahi demiyor mesela.. bu acidan baktigimda ‘iyi gidiyoruz’ diyorum. Lutfen kendinizi uzmeyin, dedigim gibi biraz zaman ❤️
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız 💕💕
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir