Konuşma

50 görüntüleme
A

Aleyna K.

7 Nisan 2026 23:42
Bebeğim 13 aylık anne - baba - dede - aba - mama - meme falan diyor ama sürekli söylemiyor gün içinde 2-3 kere anca söylüyor etrafımdakiler neden hala konuşmuyor baba anne falan demiyo diyolar aslında diyor ama sürekli değil yani onlarda söyletmeye çalışıyor bebeğimde söylemiyince geç konuşucak falan diyenler var bu normal mi yani 13 aylık bi bebek gün içinde sürekli bu kelimeleri söylemelimi gün içinde tv vs izletmiyorum daha çok oyuncaklarıyla oynuyor zaten çok hareketli durmuyor
N

Nazlı D.

8 Nisan 2026 00:04
13 aylık bir bebek için 3 kelime yeterli sürekli sürekli arttırmak için baba evdeyken veya yokken sürekli tasfir edin mesela baba işe gitti bak baban geldi yada babası karşınızdaki o kim gibi sorular yöneltin ama bunaltmadan çünkü çok sıkıştırmakta çocuklar da geri teper inat eder konuşmaz benim oğlum 9 aylıkken baba diyordu ama anlamlı değildi babasını gösterdiğinde kim diye sorduğum da yanıt vermiyordu 12. Ayın da netleşti ama sürekli söylemiyordu 15. Ayında artık net söylüyordu ve babasını gördüğünde baba diye çağrıyordu 16 dan sonra kelimeleri daha arttı ama tavsiyem sürekli konuşma oyun kurma ve kitap okuma çok etkili benim oğlum çok hareketli en fazla kitap okuma süremiz 15 dakika oluyor ama onu hep işlerime dahil ediyorum ve yanlış söylediğinde hayır öyle değil demek yerine neyi söylüyorsa bunu demek istedim diye söylüyorum bir zaman sonra doğrusunu söylüyor parmakla çok gösteriyor hemen vermiyorum onun yerine tercih sunuyorum ezbere gidilirse çocuk o şeyin gerçekliğini öğrenemiyor mesela yağmur yağıyorsa cama çıkartıyorum bak yağmur yağıyor diyorum gibi anneyi mesela 14. Ayında söylemeye başladı 12. Ayın da 6 kelimesi vardı kontrole gittiğimiz de doktorumuza söyledim bana çünkü az geldi oda hayır gayet hatta biraz fazla çünkü biz en fazla 3 kelime bekleriz dedi yani son nokta olarak diyebileceğim ne kadar çok kitap okuma saati göz göze temasla konuşma olursa çocuk o kadar hızlı ilerliyor ve tavsiyem asla ekranı vermeyin gerek tv gerek tablet gerekse telefon çünkü gerçekten çocukları geride bırakıyor konuşma çok gecikiyor etrafımda da şahit oluyorum buna oğlumdan büyük mesela hayatında ekran var kelime sayıları aynı hatta oğlumun bir tık fazla
A

Aleyna K.

8 Nisan 2026 00:17
Çok saolun uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim içimi rahatlattınız insanlar çünkü hep eleştirici yorumlar yapıyor geç konuşucak vs şöyle böyle dinlememek lazım evet ama anne olarak tabi insan endişeleniyor tavsiyelerinizi dinlicem saolun😊
N

Nazlı D.

8 Nisan 2026 00:20
Tek tavsiye alacağınız kişi doktorunuz bunun dışında kimseyi umursamayın benim oğlum 36. Haftasın da doğdu hep kilo boy problemli yaşadık hala daha yaşıyoruz herkes birşey dedi çok taktım ama sonucunda elime geçen birşey olmadı artık takmıyorum ben bebeğimi nasıl beslediğimi nasıl baktığımı en doğrusunu yapmaya çalıştığımı biliyorum sizde bence umursamayın bırakın geç konuşacak diyorlar mı evet geç konuşcak diyince açıklama yapma zorunluluğunda hissetmeyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir