Konuşma

68 görüntüleme
B

Buse K.

3 Nisan 2026 09:51
19 aylık kız bebeğim anlamlı bir çok kelimesi var sayısını bilmiyorum baba dede kedi mama meme suya fu diyor bir sürü hayvan sesi çıkarıyor kalk ver gel gibi daha bir çok kelime söylüyor ne desek aynısını tekrarlamaya çalışıyor bir çok komutu anlıyor yerine getiriyor tüm oyuncaklarınu tanıyor isim taktığımız bebeklerini falan hepsini fakat öğrenmeye çalıştığı yeni kelimeleri hep yarım söylüyor çileğe çi makarya na limona mon elmaya ma benim adım buse bu diyor daha bir sürü nesneyi tanıyıp adını yarım söylüyor tam söylediklerimşn dışında cümle tam olarak kurmuyor henüz bi tek kedi aç diyor kedi videosu istiyor ekran azda olsa var sizce bu durum normal mi ne zaman düzelir ne yapmak gerek
D

Duygu

3 Nisan 2026 10:12
Dil altı bağına baktırdınız mı?
B

Buse K.

3 Nisan 2026 11:58
Yok baktırmadım doğduğundan beri rutin kontrol kaçırmıyoruz hiç ama öyle bişey demedi hiç doktorumuz
S

Sembo

3 Nisan 2026 12:18
E normal bence kelimeler çıkıyor ağzından sadece ikili kelimelere geçmemiş oda bol bol kitap okuma karşılıklı konuşmayla olur zamanla 2 yaşına kadar konuşur merak etmeyin bu kadar kelimeyi biliyor komut alıyor dediğinizi anlıyor bence bir sıkıntı yok
B

Buse K.

3 Nisan 2026 12:21
Evet bol bol kitap okuyoruz ama hemen sıkılıyor daha bir sürü şey söylüyor aslında ama annelik işte endişeleniliyor
N

Nazlı D.

3 Nisan 2026 12:31
Çok normal bebekler kendilerine göre adlandırırlar sadece yapmanız gereken çileğe çi dediğinde sizde evet çilek demeniz zamanla düzeltiyorlar benimde oğlum babasına Ba diyordu biz ona sürekli evet baba dedikçe düzelti ki ilk başta doğru söylüyordu bazı kelimelerde yapıyorlar
B

Buse K.

3 Nisan 2026 12:32
Evet doğru söylüyorsunuz bende öyle yapmaya çalışıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir