Konuşma

120 görüntüleme
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

19 Mart 2026 23:09
14 aylık kız bebeğim var 12. Ayda bir sür keşmesi vardı baba mama dede gel gitti pi pi (pisi pisi) meme bebe vs. Şu an 14. Ay bitmek üzere 15. Aya girecek ve kelime söylemiyo gibi nerdeyse baba anne gel diyor komutları anlıyo topu getir gel kitap okuyalım bak kedi kuş gördüğünde ci ci diyo kedi gördüğünde eliyle kedi çağırıyor istediği bir şey olduğu zaman eliyle işaret ediyor ıh ıh diyerek ve her gün kitap okuyoruz kedi miyav köpek hav hav vs. Uyumadan önce yine kitap okuyoruz babasıyla benimle kendince anlamlı bizce anlamsız kelimelerle konuşuyo soru sorulduğunda anlamsız cevap veriyo ama kelime söylemiyo başına gelen var mı böyle bi şey
E

Eda D.

19 Mart 2026 23:46
Benim kızımda 15 aylık aynen dediğiniz gibi yaşında anne diyordu şimdi söylemiyor baba,mama,dede bir yere birşey atınca attı diyor köpek görünce havhav birde kuşa cik cik diyor
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

19 Mart 2026 23:47
Eda Dedeoğlu
Benim kızımda 15 aylık aynen dediğiniz gibi yaşında anne diyordu şimdi söylemiyor baba,mama,dede bir yere birşey atınca attı diyor köpek görünce havhav birde kuşa cik cik diyor
O zaman normal galiba inşallah öyledir yani
E

Eda D.

19 Mart 2026 23:51
Ezgi Mutlu
O zaman normal galiba inşallah öyledir yani
İnşallah öyledir çünkü benim kızımda anlaması iyi gibi topu ver deyince veriyor kapıyı aç,kapat yapalım deyince yapıyor bezini değiştirince götür çöpe at diyorum götürüyor ceee yap deyince perdenin arkasına geçiyor [vs.ama](vs.ama) geçenlerde doktor alıcı dil ile konuşma aynı değil hatta beyinde merkezi bile aynı değil gibi birşey söylemişti
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

19 Mart 2026 23:55
Eda Dedeoğlu
İnşallah öyledir çünkü benim kızımda anlaması iyi gibi topu ver deyince veriyor kapıyı aç,kapat yapalım deyince yapıyor bezini değiştirince götür çöpe at diyorum götürüyor ceee yap deyince perdenin arkasına geçiyor [vs.ama](vs.ama) geçenlerde doktor alıcı dil ile konuşma aynı değil hatta beyinde merkezi bile aynı değil gibi birşey söylemişti
Bizimde aynı her söylediğimi yapıyor bizde en son 12. Ayda gittik kontrole 3 ay sonra gelin dedi doktor şehir hastanesine gidiyoruz biz de o zamanlar konuşması iyiydi bi sorun görmedi doktorumuz
E

Eda D.

20 Mart 2026 00:03
Bende şehir hastanesine götürüyorum 34 haftalık doğduğu için ilk 1 yıl surekli takibi oluyordu çocuk nöroloji,gelişimsel pediatri 1 ay önce götürdüm konuştuğu kelimeleri sordu söyledim orada algılamaya ilgilide oyun felan oynatıp bakıyorlar sorun görmediler ama inşallah yoktur erken doğum olduğu için çok küçükken çok korkuttular ama
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

20 Mart 2026 00:17
Eda Dedeoğlu
Bende şehir hastanesine götürüyorum 34 haftalık doğduğu için ilk 1 yıl surekli takibi oluyordu çocuk nöroloji,gelişimsel pediatri 1 ay önce götürdüm konuştuğu kelimeleri sordu söyledim orada algılamaya ilgilide oyun felan oynatıp bakıyorlar sorun görmediler ama inşallah yoktur erken doğum olduğu için çok küçükken çok korkuttular ama
Bize öyle oyun falan oynatmadılar sosyal pediyatri bölümüne götürüyorum bende
E

Eda D.

20 Mart 2026 06:53
Ezgi Mutlu
Bize öyle oyun falan oynatmadılar sosyal pediyatri bölümüne götürüyorum bende
Genellikle prematüre bebeklere yapılıyor sanırım çünkü surekli riskli bebekler deyip duruyorlar hatta pediatrik fizyoterapide önceden hep fizik tedavi felanda verdiler kalp,göz [vb.sürekli](vb.sürekli) takiplerimiz vardı ondan olabilir yani ilk 1 yıl neredeyse her hafta hastanedeydik biz şimdilik gelişimi iyi deniyor inşallah oyledir
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

20 Mart 2026 08:11
Eda Dedeoğlu
Genellikle prematüre bebeklere yapılıyor sanırım çünkü surekli riskli bebekler deyip duruyorlar hatta pediatrik fizyoterapide önceden hep fizik tedavi felanda verdiler kalp,göz [vb.sürekli](vb.sürekli) takiplerimiz vardı ondan olabilir yani ilk 1 yıl neredeyse her hafta hastanedeydik biz şimdilik gelişimi iyi deniyor inşallah oyledir
İnşallah inşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir