Konusma
96 görüntüleme
A
Ayşe K.
19 Mart 2026 03:55
Meraba kızım 20 aylık kelimeleri söyleyebiliyor biz ne dersek o kelimeyi söyluyo tabi net değil ama dediğimiz kelimeyi söylemeye çalışıyo kendince ama cümle kurmuyor ekran vardı hatta çok fazla ama benim isteğim dışında gelişti tabi ekran meselesi baba kardeş veriyordu ama kestik ekranı da ama cümle yok dedigimiz bütün kelimeler var ama sadece anne gel baba gel diyo ama onuda bazı söyle dediğimiz zaman soyluyo
R
Rumeysa D.
19 Mart 2026 05:29
24. Aydan sonra 2 kelimeleri cümleler bekleniyor. Ki anne gel baba gel de 2 kelimeye giriyor. Kelime sayısı kaç acaba 20. Ayda minimum 10 kelimesi olmalı diye biliyorum ama tabii doktorunuz daha iyisini söylemiştir size. Size anlıyor oluşu da önemli benim oğlum da öyleydi. Her şeyi anlıyordu ama tek kelimeydi. 21. Aydan sonra birden bire açıldı. Kitap okumanın çok faydası var öneririm. Bir de ne kadar çok insanla ve yaşıtıyla temas ederse hem kelime hem de konuşma oranı artıyor
A
Ayşe K.
19 Mart 2026 14:18
Kelime 10 dan fazla bide ne söylesek o kelimeyi söyluyo ama işte cümle kurmak yerine elimden çekiştirip istediği şeye götürüyo beni anliyo kitaptan sorduğum nesneleri gösteriyi ama bu ne dediğimde söylemiyorlar ben mesela karpuz diyebilir misin diyotum diyo ama kitapta sorsam bu ne diye soylemiyo yani bişey istediğim zaman getiriyo çöpü mesela alıp götürüp çöpe atiyo ben söylemeden ama işte tek sıkıntı çekiştirip götürmek cümle kurmuyor
A
Ayşe K.
19 Mart 2026 14:18
Dr henüz giturmedim biraz daha beklemeyi düşünüyorum bakalim
Yükleniyor...