Konusma

179 görüntüleme
B

Beyza Ç.

11 Ağustos 2025 16:32
12 aylık ba ba de de le le gibi babıldamalar cok ama net degil seslilik babıldama cok anlasılır degil konusma geriliği denir mi
T

Türkan ..

16 Ağustos 2025 11:59
Benim bebeğimde 10.ayina girdi aynı
DKT Ş. I. .

DKT Ş. I. ..

20 Ağustos 2025 16:45
Merhabalar, sözcük üretimi var mu şu an
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

20 Ağustos 2025 22:13
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨

12-15 ay civarında ilk sözcüklerin gelmesini bekliyoruz. Fakat bu çocuğun net bir şekilde ‘su, araba, top, kalem’ demesini beklediğimiz anlamına gelmez. Eğer çocuğunuz suya tutarlı olarak ‘bu’ diyorsa bu da bir sözcük olarak sayılır. Çocuğunuz 3 yaşa kadar alıcı dilde tipik gelişime uyumlu fakat ifade edici dilde yani konuşmada sorun yaşıyor olması durumuna ‘gecikmiş dil konuşma’ diyoruz. Sözcük sayısını belirttiğim şekilde saydığınızda çocuğunuzun tutarlı üretimlerinin az olduğu kanısına varıyorsanız bir Dil ve Konuşma Terapistinden danışmanlık ve değerlendirme seansı alabilirsiniz.
M

Melike K. ..

21 Ağustos 2025 18:43
Merhaba 18 aylık kızım dede,baba,teyze,abi,aba,diş,çiş,dada yani kaka diyor ama birşey anlatmak istediğinde birşey istediğinde hep ya ağlayarak ya elimden tutup götürerek yada işaret ederek ya da gı gı diyerek iletişime geçmeye çalışıyor aslında bu şekilde alıştırmadım hatta yapmıyorum bir süre öylemesi için uğraşıyorum ama daha çok ağlayınca üzülüp yapıyorum içinden konuşuyor köpek sesi inek sesi falan bunları içinden söylüyor su bile demiyor içinden gıı diyor üzülüyorum bütün komutlara uyar söyleneni anlar yapar dinler iletişimimiz güzel ama bu durumda nasıl yol izlicem veya hangi bölüme gitmeliyim bilemiyorum.Anne çok nadir söylüyor en çok baba aba dede der sonra diğerleri..Hep iletişim halindeyim konuşurum ekrandan olabildiğince uzak tuttum kitap okudum halâ daha okuyorum olabildiğince hep ilgilendim gelişimi için herşeyi çabuk kapar yapar bir gün dışarı çıkarken sadece birkez hadi gel kelimesi kullandı birdaha kullanmadı.
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

27 Ağustos 2025 20:59
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨

Çocuğunuzun söyleneni anlaması ve komutları yerine getirmesi ‘alıcı dil becerileri’nin iyi olduğunu gösterir, fakat 18 aylık olmasına rağmen hala sözcükler yerine jest ile iletişim kurmayı tercih etmesi ‘ifade edici dil’de yani konuşma becerilerinde gerilik olduğunu düşündürür. Çocuklar ‘konuşmayıp işaret etmeyi’ tercih etmez, kendini ifade edebilecek yeterlikte olmadığı için eliyle işaret etmeyi seçer. Bir DKT ile görüşüp değerlendirme yaptırmanızı öneririm çünkü 3 yaşa kadar ‘gecikmiş dil konuşma’ durumu iken 4 yaş civarında bu durum ‘gelişimsel dil bozukluğu’na dönmektedir. Konuyla ilgili paylaştığım içeriklere göz atabilirsiniz.
V

Vildan A.

17 Ekim 2025 14:09
Merhaba benim oğlum da 23 aylık araba düt düt iki kelimeden sayılabilir mi gördüğü her şeyin neolduğunu söylüyo, beni çoğunlukla tekrar da ediyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir