Konusamama
114 görüntüleme
Y
Yigit a.
18 Temmuz 2025 07:54
Oğlum 2 yaş 10 kadar sayıyo sarkılsr söylüyor kelıme dağarcığı genıs ama konusmıuo genel olarak bazen ısmıne tepkı vermıyo mesela yıgıt poyraz gel meme verıcem dediğinde tepkı verıyo ama ısmıne bakmıyo bazı şeyleri anlamada güçlük çektiğini düşünüyorum bı dönem çok ıyıdı ama şuan yıne konuşmuyo yada konuşmak istemiyor

Amine D.
Ebe
18 Temmuz 2025 08:24
Çocuk doktorunuzla görüştünüz mü acaba? Her yönüyle değerlendirilmesi gereken bir konu. Göz teması var mı , soylediklerinizi anlıyor mu, by by yapıyor mu vs vs. İşitme ve otizm yonunden çocuk doktoru tarafından değerlendirilmeli
Y
Yigit a.
18 Temmuz 2025 09:50
Çocuk doktor uyla gorustum herhangi bır sıkıntısı olmadığını soyldfı ama ıcım rahatlasın dıge gelisım pedıatrısıne yonlendırdı ısıtme testı yaptık şükür temız çıktı dıger yaptıkları testlerde temız çıktı ekrana bağlı maruziyet olduğu söylendı 3 ay içerisinde düzeleceğini soyledı kı duzeldı ama şuan yıne konuşmuyo tepkı verıyo göz teması var bay bay var bu dönem haddınden fazla ağlama bide haddinden fazla bana baglanmıs asla beni bırakmıuo

Amine D.
Ebe
18 Temmuz 2025 11:26
Oyun grupları yarı zamanlı kreş gibi yerleri deneyebilirsiniz. Akranlarıyla iletişim kurmak iyi geliyor her anlamda

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
18 Temmuz 2025 12:52
Merhabalar,
Bebeğinizle birlikte ekran maruziyetini tamamen kesmenizi, gelişimsel olarak destekleyici oyunlara eşlik etmenizi, birlikte kitap okumanızı öneririm. Yarı zamanlı ebeveynli oyun gruplarına katılabilirsiniz. Bol bol üflemeli oyunlar oynayın, pipet kullanabilirsiniz su köpürtme, üfleyerek top düşürme gibi.
Bebeğinizle birlikte ekran maruziyetini tamamen kesmenizi, gelişimsel olarak destekleyici oyunlara eşlik etmenizi, birlikte kitap okumanızı öneririm. Yarı zamanlı ebeveynli oyun gruplarına katılabilirsiniz. Bol bol üflemeli oyunlar oynayın, pipet kullanabilirsiniz su köpürtme, üfleyerek top düşürme gibi.
Y
Yigit a.
18 Temmuz 2025 12:56
Yaşıtlaryla oynamayı sevmıyo
Y
Yigit a.
18 Temmuz 2025 12:56
Kreşe vermeyı düşündüm ama benden ayrı dururmu bilmiyorum
Ü
Ülkü
18 Temmuz 2025 12:57
Merhaba benim kızım 3 ay sonra 2 yaşina girecek ismine tepki veriyor söylediklerini anlıyor yapıyor prematüre bir bebek 8 aylık doğdu ama ikili kelime yok konuşmasi da akranlarına göre geri mesela anne baba dede gel hadi geç teyze bitti mama gibi sözcükleri var 11 tane fln net anlaşılır sözcugu
Ü
Ülkü
18 Temmuz 2025 12:59
Kız cocuklariyla ve yaşitlariyla oynamayı çok sevmiyor kendinden birkaç yaş büyük ve erkek çocuklarıyla daha iyi anlaşıyor
Y
Yigit a.
18 Temmuz 2025 13:08
Benımkude kız çocuklarını daha çok sever yaşça büyük ama bilmiyorum artık kafama çok takıyorum çok üzülüyorum