Konak Mı, Egzama mı?

210 görüntüleme
N

Nur

23 Nisan 2026 13:06
26 günlük Bebeğimde gittikçe yayılan cilt sorunu var. Konak gibi duruyor ama emin de olamadım. Saçlarında yok sadece alnına yayılmış durumda. Genetik olarak ailede egzama mevcut.
image
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
23 Nisan 2026 13:07
Bebeğinizin cilt sorununu değerlendirirken birkaç olasılığı göz önünde bulundurmak önemlidir. Konak genellikle saçlı deride görülen, sarımtırak, kabuklu bir durumdur. Ancak egzama gibi alerjik cilt sorunları da benzer belirtiler gösterebilir.

Gönderdiğiniz fotoğraflarda görülenlerin konak olduğu可能性 yüksek görünüyor çünkü:

Yerleşim yeri: Alnınızda yayılmış durumda ancak saçlı deride değil.
Görünüm: Fotoğraflarda kabuklu, pul pul dökülen bir görünüm var.

Bununla birlikte, kesin tanı için bir doktor muayenesi şarttır. Doktorunuz cilt sorununu doğrudan inceleyerek daha doğru bir teşhis koyabilir.

Yapabileceğiniz şeyler:

Nemlendirme: Bebeğinizin cildini nemli tutmak için doktorunuzun önereceği nemlendirici kremleri kullanabilirsiniz.
Hafif temizlik: Bebeğinizin cildini temiz tutmak için nazik, parfümsüz temizleyiciler kullanın.
* Doktor randevusu: Bebeğinizin cilt sorununu değerlendirip uygun tedaviyi belirlemesi için bir doktora başvurun.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duymak normaldir. Doktorunuzla görüşerek en iyi yaklaşımı belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Egzama mı ?
2. Egzama
3. Yüzde Egzama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Hatice C. .

Hatice C. ..

23 Nisan 2026 13:47
Konak gibi durmuyo
S

Sibel ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 14:02
Benim kızımda da vardı doktor konak dedi. Nemlendirici krem sürüyorum yumuşayınca dökülüyor ama tekrar oluşuyor. Doktor da konak şampuanı deneyebilirsin dedi. Denedim aynı saçlı deride olan kona gibi tekrar ediyor. Kaşında ve saç başlayış yerinde vardı şimdi 3 aylık başının arka tarafına doğru arttı
S

Sibel ..

Premium Üye
23 Nisan 2026 14:02
Sibel Gürbüz
Benim kızımda da vardı doktor konak dedi. Nemlendirici krem sürüyorum yumuşayınca dökülüyor ama tekrar oluşuyor. Doktor da konak şampuanı deneyebilirsin dedi. Denedim aynı saçlı deride olan kona gibi tekrar ediyor. Kaşında ve saç başlayış yerinde vardı şimdi 3 aylık başının arka tarafına doğru arttı
Sizin ortada olan kırmızı kısımı sanırım çizik sanırım
N

Nazlıcan

Premium Üye
23 Nisan 2026 14:53
Benim oğlumda da konak ilk başta kaşlarında başladı onu bepantol sensiderm ile nemlendirip bitirdik fakat daha sonra saçlarında oldu, 1 aylıkken falan başladı şu an 3 aylık hala devam ediyor. Cildi de atopiye meyilli olduğu için biraz uzun sürebilir dedi doktorumuz. Her banyo öncesi zeytinyağı ile nemlendirip banyo yaptırın dedi kabukları kaldırmayın sakın dedi. Bu şekilde 1 yaşa kadar devam edebilir dedi
N

Nur

23 Nisan 2026 15:45
Sibel Gürbüz
Sizin ortada olan kırmızı kısımı sanırım çizik sanırım
Teşekkürler cevabınız için, evet çizdi
N

Nur

23 Nisan 2026 15:48
Nazlıcan
Benim oğlumda da konak ilk başta kaşlarında başladı onu bepantol sensiderm ile nemlendirip bitirdik fakat daha sonra saçlarında oldu, 1 aylıkken falan başladı şu an 3 aylık hala devam ediyor. Cildi de atopiye meyilli olduğu için biraz uzun sürebilir dedi doktorumuz. Her banyo öncesi zeytinyağı ile nemlendirip banyo yaptırın dedi kabukları kaldırmayın sakın dedi. Bu şekilde 1 yaşa kadar devam edebilir dedi
Benzer hikaye sanırım, teşekkürler cevabınız için
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir