Komando Emekleme
580 görüntüleme
A
Aycan G.
3 Mayıs 2026 23:03
Bebeğim şuan 7.5 aylik ve 1, 2 aydır komando sürünmesi tarzı bir emeklemesi var. Ben karnından destek verirsem dizlerinin üstünde birkaç saniye kalabiliyor. Normal emekleme yok bu durumu yaşayan var mi ?
E
Esra A.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 23:37
Ay benim oğlan da böyle Aycan Hanım🫣 Bekliyorım emeklesin diye ama kolayına geliyor herhalde böyle 🥲
A
Aycan G.
3 Mayıs 2026 23:39
Ay benim oğlan da böyle Aycan Hanım🫣 Bekliyorım emeklesin diye ama kolayına geliyor herhalde böyle 🥲
E
Esra A.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 23:41
Bunu doktora vs. Sordunuz mu Esra hanim acaba normal mi ?
A
Aycan G.
3 Mayıs 2026 23:44
Bunu doktora vs. Sordunuz mu Esra hanim acaba normal mi ?
E
Esra G.
13 Mayıs 2026 10:00
Merhaba, benim bebeğimde düzeltilmiş 7 aylıkken sürünmeye başladı ve yaklaşık 2 ay süründü.Ben de çok takıyordum.El arabası egzersizi diye bi egzersize denk geldim bir fizyoterapistin hesabında.1 hafta onu yaptırdım ve bir haftanın sonunda emekleme geldi.Belki sizinde işinize yarar :)
A
Aycan G.
13 Mayıs 2026 10:10
Merhaba, benim bebeğimde düzeltilmiş 7 aylıkken sürünmeye başladı ve yaklaşık 2 ay süründü.Ben de çok takıyordum.El arabası egzersizi diye bi egzersize denk geldim bir fizyoterapistin hesabında.1 hafta onu yaptırdım ve bir haftanın sonunda emekleme geldi.Belki sizinde işinize yarar :)
E
Esra G.
13 Mayıs 2026 10:20
Yok ben evde kendim yaptırdımm.Bebeğimi hafifçe kalçasında yukarı doğru kaldırıp ellerinin üstüne gelmesini sağladım orda durabildiği kadar durdurdum
E
Esra G.
13 Mayıs 2026 10:22
Fizyoterapistin sayfası var, ismi resul yazar.isterseniz ordan detaylı bakabilirsinizz
A
Aycan G.
13 Mayıs 2026 10:22
Teşekkür ederim

İlsu O. K.
13 Mayıs 2026 22:46
Merhaba; takvim yaşı mı 7,5 aylık?
30 haftalık doğdu oğlumda. Yaklaşık düzeltilmiş [10.aya](10.aya) kadar bizimde öyleydi. Takvim yaşını baz almayın hiç. Sık sık yerde vakit geçirsin hatta mümkünse sürekli. Emeklemesine izin verin. Bizde sizin gibi çok zorlamadan diz üstüne alır biraz ileri geri yayalama yapardık bir süre sonra kendi yapmaya başladı. Yerde emeklerdik oynarken. Prematüre bebişlerde biraz destek gerekiyor. Sadece nacizane ben genelde bu tür gelişimsel süreci 1 yaşa kadar doktorumuza her gittiğimizde danıştım. Bazı bebişlerin benim oğlum gibi biraz daha fazla pratik yapmaya ihtiyacı olabiliyor. ☺
30 haftalık doğdu oğlumda. Yaklaşık düzeltilmiş [10.aya](10.aya) kadar bizimde öyleydi. Takvim yaşını baz almayın hiç. Sık sık yerde vakit geçirsin hatta mümkünse sürekli. Emeklemesine izin verin. Bizde sizin gibi çok zorlamadan diz üstüne alır biraz ileri geri yayalama yapardık bir süre sonra kendi yapmaya başladı. Yerde emeklerdik oynarken. Prematüre bebişlerde biraz destek gerekiyor. Sadece nacizane ben genelde bu tür gelişimsel süreci 1 yaşa kadar doktorumuza her gittiğimizde danıştım. Bazı bebişlerin benim oğlum gibi biraz daha fazla pratik yapmaya ihtiyacı olabiliyor. ☺
A
Aycan G.
13 Mayıs 2026 22:52
Merhaba; takvim yaşı mı 7,5 aylık?

İlsu O. K.
14 Mayıs 2026 00:51
Merhaba, Düzeltilmiş yaşı 7.5 8 aylik. Uyumadigi zaman surekli yerde vakit geçiriyoruz, baktim kendi yapacagi yok bugünden itibaren biraz egzersiz yapmaya başladık umarım faydası olur. Oglum 34 hafta 1300 gram doğmuştu. Evet, prematürelerde süreç biraz uzun oluyor haklısınız
A
Aycan G.
14 Mayıs 2026 13:28
Evet umarım faydası olur, sağlıkla büyüsünler inşallah
F
Fethiye Ç.
31 Mayıs 2026 13:58
Emekleme bir gelişim basamağı olmadığı için yapması ve yapmaması gayet doğal hiç korkmayın 🌸
A
Aycan G.
31 Mayıs 2026 14:05
Emekleme bir gelişim basamağı olmadığı için yapması ve yapmaması gayet doğal hiç korkmayın 🌸
F
Fethiye Ç.
31 Mayıs 2026 14:10
Doktorumuz 1-2 aya normal emeklemezse fiziktedaviye gitmesi lazim dedi, bende bu yüzden biraz telaş yaptim
A
Aycan G.
31 Mayıs 2026 14:21
Nasıl ya çok saçma kusura bakmayın, emeklemeyi her çocuk yapacak diye birşey yok. Kimi çocuk emekler, kimi çocuk sürünür, kimi çocuk popo üstü gider kimi çocuk hiç yapmaz ve vakti geldiğinde yürür. Lütfen başka doktorla da görüşün. Benim bebeğim 23. Haftada doğdu takibini de yoğun bakım doktorumuz yapıyor tek beklentisi oturması oldu. Şu an düzeltilmiş 16 aylık yürümüyor ama tutunup kalkması bile yeterli. Ayrıca bebeğiniz prematüre bir bebek normal zamanda doğmuş bir bebekten bazen 2-3 ay geri gelebilir bunlara takılmayın her bebeğin ritmi ayrı
F
Fethiye Ç.
31 Mayıs 2026 14:38
Bende emekleme gelişim basamagi degil diye biliyordum, yurt dışına yaşıyorum ben acana burdaki doktorlar oyle düşünmüyor mu anlamadim. Komando sürünusu de emekleme sayılmaz mi sonuçta isteği yere bu sekilde gidiyor. Oğlumda zaten 1280 gram dogdu prematüre yani. Peki sizin bebeğiniz emekledi mi acabaa yoksa direkt ayağa mi kalkti
A
Aycan G.
31 Mayıs 2026 15:29
Doktor düzeltilmiş yasina göre beklenenleri gec yapmasını prematüre olmasına bağlıyor degil mi ? Peki kilonuz boyunuz nasıl? Oglum 1280 gram dogdu ve suan düzeltilmis 9 aylik ve 6500 kilo civarında boyu da 68 cm. Doktor ona da düzeltilmiş yasina gore bile geriden geliyor dedi. Vallahi cok zor geçiyor günler
Yükleniyor...