Kolik mi?
54 görüntüleme
D
Damla
14 Kasım 2025 18:34
Bebeğim 50 günlük. Son bir haftadır akşam üzeri 6-7 gibi huzursuzlanıyor. Ağlamaya başlıyor. Ama bildiğin bağırarak ağlıyor. Meme almıyor, emzik almıyor. Gaz sancısı gibi geliyor bana. Ama ne masaj ne de başka bir şey çözüm olmuyor. Siz bu durumu nasıl atlattınız? Neler yaptınız? Neler işe yaradı?doktorumuz gaz için trubiotik adında bir damla verdi. Ama işe yaradığını düşünmüyorum. Bir etkisi olmadı gibi. Çaresiz kaldım. O şekilde ağladıkça ne yapacağımı bilemiyorum. Bebeğime yardım edemediğim için kendimi çok kötü hissediyorum.
F
Fatime ..
14 Kasım 2025 18:46
Kolik için bir çözüm maalesef yok sabırla atlatmayı beklemekten başka bizim 4 ay sürdü şuanda da uykuya direniyor doğduğundan beri gece 3 saat aralıksız yattığını hatırlamıyorum
I
Ipek Y.
14 Kasım 2025 18:49
Her aksam dus aldırıyorum, sabahtan aksama kadar agliyor bebegim. Bazen delirecek gibi oluyorum ama bi yerden sonra uyuyo bayiliyo mu yoksa bitiyo mu agrisi bilmiyorum. Bir de dus sesi aciyorum youtubedan bazen sakinlestiriyor
B
Burcu
14 Kasım 2025 19:03
Öncelikle biz annelere sabır diliyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum muayeneye gittiğimde doktor Kolik demişti maalesef çaresi yok farklı damla verdi sanki o bizi biraz daha sakinleştirdi yada atak haftası bitti bilemiyorum sabırla bugünlerin bitmesini bekliyorum 🥺
A
Asude
14 Kasım 2025 19:04
Merhaba Damla Hanım,
Benim kızım da aynı bu şekildeydi. Sanırım 20 günlük iken başladı, 2,5 ay sürdü. Aynı sizin gibi akşam 6-7 gibi başlar saatlerce ağlardı. Ne ilaç, ne rutin inanın hiç bir şey işe yaramıyor. Bir tek saç kurutma makinasında biraz sakinler gibi olurdu ama tam olarak çözüm olmazdı. Tek çözüm zaman ve sabır..Doktordan ve bunu tecrübe etmiş annelerden bir anda geçecek diye duyacaksınız, geçmeyecekmiş gibi gelecek ama inanın gerçekten bir gün geliyor bıçak gibi kesiliyor, bitiyor. Yaşayan bilir çok zor sabırlı olun, geçecek..Allah yardımcınız olsun.
Benim kızım da aynı bu şekildeydi. Sanırım 20 günlük iken başladı, 2,5 ay sürdü. Aynı sizin gibi akşam 6-7 gibi başlar saatlerce ağlardı. Ne ilaç, ne rutin inanın hiç bir şey işe yaramıyor. Bir tek saç kurutma makinasında biraz sakinler gibi olurdu ama tam olarak çözüm olmazdı. Tek çözüm zaman ve sabır..Doktordan ve bunu tecrübe etmiş annelerden bir anda geçecek diye duyacaksınız, geçmeyecekmiş gibi gelecek ama inanın gerçekten bir gün geliyor bıçak gibi kesiliyor, bitiyor. Yaşayan bilir çok zor sabırlı olun, geçecek..Allah yardımcınız olsun.
D
Damla
14 Kasım 2025 19:17
bizde saç kurutma makinesinin sesini kullanıyoruz. Biraz sakinler gibi oluyor. Sonra tekrar şiddetli ağlaması başlıyor. Bir buçuk iki saat sürüyor. Ardından uyuya kalıyor. Umarım dediğiniz gibi en kısa sürede geçer 😔
A
Asude
14 Kasım 2025 19:24
İnanın bire bir aynı şeyleri yaşadım. İnsan çok çaresiz ve yıpranmış hissediyor. Çocuktan çocuğa bitme süresi değişiyor, benim 2,5 aylıkken bir anda bitti, inanamadım. İnşallah sizin daha kısa sürer. 😓