Kolik Bebek Lütfen Yardımmm
374 görüntüleme

Hülya A. ..
13 Temmuz 2025 11:58
Lütfen yardım edin. Kolik bir bebeğim var 2 ay 25 günlük geçen haftadan beri sakin gidiyorduk ama bugün yine şiddetli ağlama krizleri oldu . Sakin olduğu zamanlarda bile çok huzursuz sürekli mizmizlanan bir bebek. Kolikte bu olur mu bir durup bir başlar mi? Ve benden başka kimsenin kucağına gitmiyor babası dahil kim dokunursa ağlamaya başlıyor sadece bana gelince sakinlesiyor. Bu ayda insan ayırt etmeye başlar mi ?
H
Hande N. E.
13 Temmuz 2025 13:04
Merhaba benim kızımla aynı şeyleri yaşıyor hatta kucagimdan inmek istemiyor. Yatağa yatirdigim an krize giriyor. Özellikle belli saatlerde ciddi şekilde ağlama krizimiz oluyor ve 1 saat sürüyor. Babasına gitmiyor baskasi aldığı zaman ağlama krizi tutuyor zor sakinlestiriyorum. Sanırım insan ayırt etmeye başlıyorlar. Hatta eşime söyledim güvenli bağlanmayı fazla abarttik diye. Sakin oldugumuz zmn bile huzursuz doktoruma sordum diş etleri kaşınıyor olabilir bu onu huzursuz eder dedi ve zeytinyağ karanfil bekletin diş etlerine sürün dedi. Ağızda salyalanmasi yoğun mu?

Hülya A. ..
13 Temmuz 2025 13:31
Evet son bir kaç haftadır çok yoğun akıyor . Önü sırılsıklam oluyor diş mi acaba bizim de kolik bitmeden bı de o mu başladı ki

Hülya A. ..
13 Temmuz 2025 13:51
Peki bu nasıl bu durumun üstesinden geliyorsunuz . Ben kendimi tükenmiş yetersiz hissediyorum ne yapsam nasıl yapsam olmuyor sanki hiç bitmeyecekmis gibi üstelik ilk cocugum da değil ama sanki hiç bebek buyutmemis gibi çaresiz hissediyorum kendimi
H
Hande N. E.
14 Temmuz 2025 23:04
Evet bizde aynı durumdayız bazı bebeklerde ,3. Ayın sonu bazı bebeklerde 4. Ayın sonunda bitiyormus. İnanın 1 saat sürüyor nerdeyse ayaklarının altins masaj yapıyorum biraz sakinleşiyor. Kucağıma alıp yukarı aşağı yapıyorum öyle biraz sakinleşiyor
H
Hande N. E.
14 Temmuz 2025 23:06
Gün içinde de çok huzursuzsa Diş eti kasinmasi olabilir. Doktorum bana ister jel kullan istersen zeytinyağla karanfil karıştır diş etlerine sür dedi.

Hülya A. ..
15 Temmuz 2025 03:51
Bu hafta gidicez kontrole umarım diş etidir ve çare buluruz .
A
Aslı O. D.
16 Temmuz 2025 05:40
Benim bebeğim de 3,5 aylık kolik sürekli ıkınıyor gaz sancısından kakasını da 3-4 günde bir yapıyor ilaçla o da 5 farklı doktora gittik alerji vs testler de yapıldı birşey çıkmadı tüm doktorlar yapacakm birşey yok kolik bebek böyle diyor . Akşam 6 dan gece 2-3 e kadar ağlıyordu bir ara , meme ememiyor emmeye başlayınca gaz krizi başlıyor velhasıl hala azalmadı da . Gaz damlası sap simplex biraz iyi geldi ama kabız yapıyor probiyotik de veriyoruz durum çok az değişse de yine aynı .. bol masaj yapıyorum bekliyoruz 4-5 ayda azalmasının

Hülya A. ..
16 Temmuz 2025 05:43
Ah ah biz de 10 ayrı doktora gittik kan tahlilleri röntgen hepsi yapıldı ve çok şükür temiz anca öyle kolik olduğuna ikna oldum. İnanın ben bu kadar kötü bişey olacağını bilmiyordum koligin. Benim ilk bebeğime de kolik demişlerdi ama o gazlı bı bebekmis asla kolik değilmiş yaşayınca gördüm. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
E
Elif S.
16 Temmuz 2025 05:49
hepimize çok kolaylıklar diliyorum 🙏 gaz damlası olarak son çare denemediyseniz bir de mommys bliss (ilaç adı yazmak umarım sorun teşkil etmiyordur) deneyebilirsiniz, yanına bir de probiyotik ekleyebilirsiniz, (ben forbiome kullanmıştım) ben 4-5. aya kadar kullandım.
aslında kendi hekimimiz 3.aydan sonra gazın azalacağını söylemişti fakat, şu an hala gece mızırdanarak uyanıp gaz çıkarıyor bebeğim. bu gaz problemi bence çok bir netlik kazanmış değil tıp dünyasında. kendi gözlemim🤦🏻♀️
aslında kendi hekimimiz 3.aydan sonra gazın azalacağını söylemişti fakat, şu an hala gece mızırdanarak uyanıp gaz çıkarıyor bebeğim. bu gaz problemi bence çok bir netlik kazanmış değil tıp dünyasında. kendi gözlemim🤦🏻♀️

Hülya A. ..
16 Temmuz 2025 05:59
Çok teşekkür ederim. Probiyotik kullanıyoruz. 3 şişe relaktaz bitirdik. Gaz damlası da sab simpleks kullanıyoruz şu anda. Denemedigimiz sey kalmadı kimyon rezene kiraz çekirdekli kemer masajlar duşlar ..... Maalesef hiç bişey çare olmuyor . Zaman ve çelik gibi sabır gerek hepimize.
İ
İbrahim A.
16 Temmuz 2025 21:16
Vicol diye gaz damlası var doğal icerikli eczanelerde var kullanin iyi gelir
B
Bahar K.
16 Temmuz 2025 21:27
Bizim de iki aylıkken öyle bir sürecimiz oldu. Kucakta dik pozisyonda ağlamıyor ama yere bıraktığjmız an çığlık ata ata ağlıyordu. Sırf bunun için iki kere acile gitmiştik bilinçsizce. Bi gaz damlası(probiyotik olan) verdi kullanmaya devam edin demişti. Bir de sürekli karnına masaj yapıyorduk. Ve sürekli suya koyuyorduk ayaklarını çırpsın ve gazını çıkarabilsin diye. Her emzirme sonrası da ağzından gazını çıkarması için sırtına pıt pıt yapıyorduk. Bizimki 4. Aydan sonra gerilemişti. Allah kolaylık versin. Su masaj iyi geliyor bir de sıcak iyi geliyor :)
E
Esra T.
17 Temmuz 2025 10:22
4. Aya kadar yaşadık aynı durumu genelde kullanılan takviyelerden ziyade bebeğin bacaklarını hareket ettirmek sırtına pat pat ve masaj daha etkili geldi bize. Bir de karın üstünde koluma yatırıp evde gezdiriyordum öyle sakinleşiyordu çok. En önemlisi tabi sabretmek öyle böyle derken geçmeyecek sanıyorsun ama geçiyor büyüdükçe

Nira D. Z.
17 Temmuz 2025 10:39
Merak ettiğim şeyy kolik teşhisini kim koydu?
Kolik teşhisi bebek 6. Ayı doldurduktansonra kesin tanı olarak konulur.. Bebeğinizin ayına göre bağırsaklar, gaz ve diş sancılarını yoğun bir şekilde yaşıyor olabilir.
Konforu sağlamak için duş, soğuk takviyeler ve tabiki güvenli ortam olarak anneyi seçmişse bol bol emmek ve memede sakinleşmek isteyecektir.
2 aylık bir bebek sadece memede rahatlayabilir zaten.
Şuan diş sancısı çekiyor ve sancıyla nasıl başa çıkacağını bilmediği için ağlayarak kendini ifade etmeye çalışıyor.
Ben 4 ay kızımı kucağımdan indiremedim kolik falanda değildi yani.
Şuan koliğe değil gaz ve dişe odaklanıp sorunu nasıl hafifletebileceğini bulmalısınız.
Kolik teşhisi bebek 6. Ayı doldurduktansonra kesin tanı olarak konulur.. Bebeğinizin ayına göre bağırsaklar, gaz ve diş sancılarını yoğun bir şekilde yaşıyor olabilir.
Konforu sağlamak için duş, soğuk takviyeler ve tabiki güvenli ortam olarak anneyi seçmişse bol bol emmek ve memede sakinleşmek isteyecektir.
2 aylık bir bebek sadece memede rahatlayabilir zaten.
Şuan diş sancısı çekiyor ve sancıyla nasıl başa çıkacağını bilmediği için ağlayarak kendini ifade etmeye çalışıyor.
Ben 4 ay kızımı kucağımdan indiremedim kolik falanda değildi yani.
Şuan koliğe değil gaz ve dişe odaklanıp sorunu nasıl hafifletebileceğini bulmalısınız.

Hülya A. ..
17 Temmuz 2025 11:05
Toplam 10 farklı doktora gittik kan tahlilleri röntgen vs hepsi yapıldı ve bütün değerler temiz çıktı. Bunun sonucu doktorlarin hepsi aynı şeyi söyledi ve 3 ayin sonunda azalacak dedi . Dediğiniz her şeyi yapıyoruz . Kucağımda sürekli birlikte yapışık geziyoruz. Maalesef hiç bişey fayda etmiyor. Evet kriz şeklinde saatlerce ağlamaları azaldı fakat çok huzursuz bı bebek. Sürekli neyi nerde yanlış yapıyorum diye düşünüyorum.
Z
Züleyha S.
17 Temmuz 2025 11:15
Bizimkide 3haftalik aksam 4-5 saat gunduz 3-4 agliyor ilk bebegim gaz damlasi kullaniyorum gaz masaji yapiyorum banamisin demiyor

Hülya A. ..
17 Temmuz 2025 11:17
Maalesef hiç bişey fayda etmiyor Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu ağlamalar geçince bile çok huysuz aglak oluyorlar

Nira D. Z.
17 Temmuz 2025 11:19
Siz yanlış yapmıyorsunuz Hülya hanım öyle düşünmeyin lütfen.
Her bebek farklı yiğenim çok uysal bir bebekte koydukları yerde saatlerce uyurdu benim kızımsa bensiz 15 dakika bile uyumazdı 7 ay böyle gitti şimdi yiğenimi bağlasak durmuyor benimki uysallaştı.
Yani sizin hiç bir suçunuz yok mükemmel bir annesiniz kendinize şunu söyleyin "onun bana ihtiyacı var ve ben her zaman onun yanındayım" bazen kabullenmek lazım ben kızımı kabullendim ve hayat benim için daha yaşanılır hale geldi inanın bana :))
Her bebek farklı yiğenim çok uysal bir bebekte koydukları yerde saatlerce uyurdu benim kızımsa bensiz 15 dakika bile uyumazdı 7 ay böyle gitti şimdi yiğenimi bağlasak durmuyor benimki uysallaştı.
Yani sizin hiç bir suçunuz yok mükemmel bir annesiniz kendinize şunu söyleyin "onun bana ihtiyacı var ve ben her zaman onun yanındayım" bazen kabullenmek lazım ben kızımı kabullendim ve hayat benim için daha yaşanılır hale geldi inanın bana :))
Z
Zeynep ..
17 Temmuz 2025 23:40
Aynı şeyleri yaşadık ve sanırım artık sona yaklaştık nurse harveys kullanıyorum damla relaktaz ve probiyotık kullanıyoruz 6. Ayına kadar kullanıcaz gaz damlasını bırakmak uzereyım gunde bır sabah verıyorum herhun aglamasını beklemeden masaj yapın oyun oynar gıbı ve lütfen her akşam banyo ınsanın bazen gucu kalmıyo uykusuz bazen aç saç baş duş asla bakılmıyo doktorumuz her gun yıka demiştı ama ben kulak asmadım sonra dayanamıyo o aglıyo ben aglıyorum sonra ne olursa olsun yaptırıcam dedım ve gecelerı rahat geçırmeye başladık kolik yada deıl gaz sancısı hem anneye hemde daha hayata adapte olamamıs bebelerımızı çok yoruyor geçiyormus sabretmek çok zor ama sabır
A
Aslı
18 Temmuz 2025 11:36
Elde çarşafta rahatlatmayı deneyin, eğer severse. Hamak beşik öneririm. Bebişim kolik değil ama huysuz bu şekilde sonuç buldum. Kolik bebeklerde hamak kullanımı popülermiş