Kolestaz
146 görüntüleme
E
Esra
8 Mayıs 2026 16:42
Merhaba. Alt değerim 4 gün önce 58 di, bugün tekrar ölçtürdüm 88 çıktı. Ast değerim 35.4, biluribin (direkt) 0.26 çıktı. Kaşıntım bazen çok şiddetli oluyor. Gebelik kolestazı olma ihtimalim var mı ?
Z
Zeynep O. ..
8 Mayıs 2026 19:15
Bende gebelik kolestazi yaşadım degerlerim çok yüksekti ve günden güne yükseliyordu kasintim çoktu hala vucudumda yarasi durur ve hastaneye yattım bikac gün. Safra asitinize de bakmanızı öneririm onemli olan da o çünkü çok zor gunlerdi bence yakından takip edin eğer varsa böyle bı durum teshisi doktotlar koyuyor ve ilc tedavisi başlatılıyor doğuma kadar
Z
Zeliha
Premium Üye
8 Mayıs 2026 20:03
Benimde öyle sürekli arttı sonra safra asidime bakıldı yüksek çıktı doktorda safrax isimli bir ilaç başladı sabah 2 akşam 2 kullandım bebeğim 32.haftada doğmaya kalkıştı ama benim başka sıkıntılarımda vardı 34.haftada da aşırı kaşıntı oldu bebeği strese sokup mekonyumunu anne karnında yapabilir diye hemen doğuma alındım bebeğim çok sağlıklı maşallah korkmayın Kolestaz kaşıntısının bir dermanı yok lakin ilaçla değerim düşmeye başlamıştı
E
Esra
9 Mayıs 2026 00:33
Benimde öyle sürekli arttı sonra safra asidime bakıldı yüksek çıktı doktorda safrax isimli bir ilaç başladı sabah 2 akşam 2 kullandım bebeğim 32.haftada doğmaya kalkıştı ama benim başka sıkıntılarımda vardı 34.haftada da aşırı kaşıntı oldu bebeği strese sokup mekonyumunu anne karnında yapabilir diye hemen doğuma alındım bebeğim çok sağlıklı maşallah korkmayın Kolestaz kaşıntısının bir dermanı yok lakin ilaçla değerim düşmeye başlamıştı
E
Esra
9 Mayıs 2026 00:34
Bende gebelik kolestazi yaşadım degerlerim çok yüksekti ve günden güne yükseliyordu kasintim çoktu hala vucudumda yarasi durur ve hastaneye yattım bikac gün. Safra asitinize de bakmanızı öneririm onemli olan da o çünkü çok zor gunlerdi bence yakından takip edin eğer varsa böyle bı durum teshisi doktotlar koyuyor ve ilc tedavisi başlatılıyor doğuma kadar
M
Merve A.
8 Haziran 2026 22:27
Benimde 36 haftalıkken kaşıntım arttı bi an da kolestaz teşhisi koydu doktorum ama duramıyodum kaşıntıdan bebekte anı ölüm riski olabilir riske atmayalım dedi ve 37+3 te doğumu başlattı şuan bebişim sağlıklı 5 aylık olduk ama o kaşıntı çok kötü geceleri asla uyuyamıyodum kabus gibiydi doğum yaptım kaşıntı da bitti
E
Esra
8 Haziran 2026 22:32
Bana da gebelik kolestazı teşhisi kondu. Ursactive başlandı. 1 ay sonra değerlerim normale döndü çok şükür kaşıntılarım da kesildi. Böyle bir şikayet durumunda gastroentroloji bölümüyle görüşüp safra asidi değerini ölçtürmek çok önemli.
M
Merve A.
8 Haziran 2026 22:35
Evet yoksa kaşıntının geçmesini beklersen asla geçmiyo daha kötüye gidiyo hamilelikte en ufak bi sıkıntıda aklına takılan ne varsa doktorunla görüşüp direkt tedaviye başlamak çok önemli
E
Esra
8 Haziran 2026 22:37
Evet yoksa kaşıntının geçmesini beklersen asla geçmiyo daha kötüye gidiyo hamilelikte en ufak bi sıkıntıda aklına takılan ne varsa doktorunla görüşüp direkt tedaviye başlamak çok önemli
E
Elçin ..
28 Haziran 2026 23:00
Umarım kaşıntınz geçmiştir benim 32 hafta da başladı38 de planlı sezeryan oldum sırf kaşıntı yüzünden, doğumdan sonra yaklaşık 20 dün daha devam etti. Travmam oldu kabusum oldu resmen. İşin kötü kısmı Kolestaz değildim. İstanbul’da 8 dermatolog gezdim, uyuz bile diyen oldu. Ama gebeliğe bağlı hormonal değişim kaynaklıydı kaşıntım. Son 2 ay kortizon kullandım o bile kesmedi. Şimdi bebeğim 2,5 aylık, çok şükür kaşıntı geçti ama yaralarıyla uğraşıyorum… Allah düşmanıma bile vermesin…
Yükleniyor...