Kolda Aşırı Şişlik ve Kızarıklık
32 görüntüleme
M
Meltem E. ..
1 Nisan 2026 00:00
2 gün önce [18.ay](18.ay) aşısı olduk 2 koldan . Bugün baktığımda bi kolunda hiç bişey yok diğer kolu şiş ve kızarık . Sanki arkı ısırmış da öyle şişmiş. Elimizi oraya dokundurduğumuzda da çok sıcak . Normal mi bu ?
Ç
Çilem Y.
1 Nisan 2026 00:05
Aynı ay aynı aşı sağ kolda feci bi şişlik kızarıkılık ve ısı artışı soğuk uygulama falan yaptım geçmedi ve artış şeklinde devam edince doktoruna götürdüm ve kolu selülit olmuş dedi 10 günlük iki kutu antibiyotik verdi kullanmak zorunda kaldım 8. Gününde geçti aniyibyotik biterken...
M
Meltem E. ..
1 Nisan 2026 00:07
Bende yarın götürmeyi düşünüyorum inmedi bi türlü , gece de sanırım bundan rahatsız oluyo kalkıyor sürekli

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
1 Nisan 2026 00:13
Aşı sonrasında kolun şişmesi ve kızarması oldukça yaygın bir durumdur. Aşı reaksiyonu olarak adlandırılan bu durum, genellikle hafif ila orta düzeyde şişlik, kızarıklık ve hassasiyetle karakterizedir.
Aşı uygulanan bölgede şişlik ve kızarıklık oluşmasının birkaç nedeni olabilir:
1. Aşı maddesine reaksiyon: Aşı sonrasında vücut, aşı maddelerine karşı reaksiyon göstererek şişlik ve kızarıklık oluşturabilir.
2. İnfeksiyon: Aşı iğnesinin sokulması sırasında cilt bariyeri bozulabilir ve bu durum, infeksiyon riskini artırabilir.
3. Alerji: Bazı kişilerde aşı maddelerine karşı alerjik reaksiyonlar gelişebilir.
Dokunduğunuzda kolun sıcak olması, vücudun bağışıklık sisteminin harekete geçtiğini ve şişliği azaltmaya çalıştığını gösterebilir.
Eğer aşı yapılan kolun şişliği ve kızarıklığı artarsa veya 2-3 gün içinde azalmak yerine çoğalırsa, ayrıca ateş, halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkarsa tıbbi destek almanız gerekebilir.
Aşı uygulanan bölgede şişlik ve kızarıklık oluşmasının birkaç nedeni olabilir:
1. Aşı maddesine reaksiyon: Aşı sonrasında vücut, aşı maddelerine karşı reaksiyon göstererek şişlik ve kızarıklık oluşturabilir.
2. İnfeksiyon: Aşı iğnesinin sokulması sırasında cilt bariyeri bozulabilir ve bu durum, infeksiyon riskini artırabilir.
3. Alerji: Bazı kişilerde aşı maddelerine karşı alerjik reaksiyonlar gelişebilir.
Dokunduğunuzda kolun sıcak olması, vücudun bağışıklık sisteminin harekete geçtiğini ve şişliği azaltmaya çalıştığını gösterebilir.
Eğer aşı yapılan kolun şişliği ve kızarıklığı artarsa veya 2-3 gün içinde azalmak yerine çoğalırsa, ayrıca ateş, halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkarsa tıbbi destek almanız gerekebilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin