Kol ve Bacakta Minik Sivilce Şeklinde Döküntü
26 görüntüleme
N
Nurten
3 Mart 2026 10:36
Herkese merhaba oğlum 9. Ayında 7. Ayından beri döküntüsü olmaya başladı minik minik sivilce halinde ve 8. Ayda birden çoğalıp sadece bacaktayken kola da sıçradı. Peitel, locoderm mustela atopik cilt nemlendirici hiçbiri geriletmedi ayrıca zaditende kullandım gerilemedi. Kan tahlilinde şüpheli olabilecek ürünler süt ve yumurta için test yapıldı negatif çıktı. Ancak tabi negatif çıkması da o ürünlere hassasiyeti olmadığı anlamına gelmiyormuş. Napıcamı şaşırdım. Geçmek bilmedi 2 aydır önerileriniz var mıdır? Bu arada dermatoloğa da götürdüm.

Mariya ..
3 Mart 2026 11:47
Dermatolog ne dedi , kullandığıniz şampuan belki öyle yapıyordur kızımda da vardı yada polen yada ev tozu alerji de olabilir. Domates yediğinde oluyordu kızımın. Belki bunlar olabilir.
N
Nurten
3 Mart 2026 11:50
Dermatolog şampuanı değiştirdi bioderma verdi. Kreminide verdi ve ilaç olan kremi de değiştirdi egzema başlangıcı olabilir dedi. Yumurta ve süt ürünlerini negatif gelse dahi kesin yine bir müddet dedi ama inanın ben uzun süre kesmeme rağmen geçmemişti. Hiç anlamadım o yüzden. Şu andada bir gerileme yok.