Kızımın Kafa Büyüklüğü Lütfen Bakın Hocalarım

121 görüntüleme
Z

Zübeyde A.

2 Mart 2026 14:15
Kızım 14 aylık kızımın kafasına 43.5 44 cm arası büyüklükte diyorlar ve küçük dediler 34 cm ile doğdu büyümesi durmadı o yüzden mr istediler ama kızımın gelişimi normal doktor da baktı normal olduğunu söyledi zamanında yürüdü sürekli beni tekrarlayan kelimeleri söyleyen algısı açık bi bebek benden mr istediler sizce gerekli mi mr istemiyorum sedasyon yapılacağı için
T

Tuğba B. ..

2 Mart 2026 14:22
Genetik olabilir gelişimi normal sizin veya eşinizin de kafa yapısı küçük olabilir.
Z

Zübeyde A.

2 Mart 2026 14:24
Benim kafamı da ölçüp sizin ki normal dediler eşiminkini ölçmediler sizce mr cektirmelimiyim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

2 Mart 2026 15:48
Bence MR çektirin. MR öcü değil ki sedasyon etkisi çok kısa ve tehlikeli değil mr da alacağı radyasyon deseniz evde telefondan daha çok alıyor. Bir şey olduğunu hiç sanmam ama varsa da görmek ve tanı için çok önemli düşünmeyin bile. ama tabii bu benim görüşüm
Z

Zübeyde A.

2 Mart 2026 16:38
Açıkçası mr dan çok sedasyon olucagı için istemiyorum ondan korkuyorum çevremden de tepki alıyorum gerek yok çocuğun bişeyi yok gibisinden
Z

Zlyh z.

2 Mart 2026 16:39
Benim kızımında kafa çevresi 2 cm büyük olduğu için emar dediler . Ama ben istemedim evde yakın takip yaptım büyüme devam edecekmi diye tüm bıngıldaklar kapalı olduğu için büyüme durdu. Benim kafamda 55 cm olması gerekirken 57 cm olduğu için genetik olması yüksek ihtimaldi . Boyu ve kilosuda ayına göre çok fazlaydı sonuç olarak öylede oldu . Kısaca yazıyorum doktor onayıyla gerek kalmadı
Z

Zlyh z.

2 Mart 2026 16:40
Sağlıkla büyüsünler uzman doktorların onayı önemli
Z

Zübeyde A.

2 Mart 2026 18:34
Benim kafamı da ölçtüler normal dedi seninki babasınınkini ölçmedik bende aslında mr çektirmekten yana değilim Allah korusun ilerde sıkıntı çıkarsa sonradan keşke çektirseydim demek istemiyorum çok kararsız kaldım burda da insanların doktorların görüşünü merak ettim sizinde kızınızın iyi olmasına sevindim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir