Kızımın İştahı Yok

125 görüntüleme
Z

Zeynep K.

17 Temmuz 2026 21:55
Kan tahlilleri normal, alerjik bebek 18 aylık, 9 kilo , yemek yemek istemiyor, sürekli gözü meme de . Sofraya oturtuyorum yedikten sonra emzirmeye çalışıyorum ama yok yani, bana da yedirmiyor kendi yemek istiyor alışsın diye bırakıyorum bu sefer de yemekten kopuyor 樂樂 zaten alerjik diye kısıtlı yediklerimiz bir de iştahsız olunca ben takıldım kaldım yerimde ne yapacağımı şaşırdım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Temmuz 2026 22:25
18 aylık ve 9 kilo olan alerjik bir bebekte iştahsızlık sorunu oldukça yaygındır. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu yaş grubundaki bebekler için iştahsızlık normal kabul edilebilir.

Bebeğinizin kan tahlilleri normal çıkmış, ancak alerjik olduğu için sınırlı yiyecekler tüketiyor. Bu durum iştahını etkilemiş olabilir.

Aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:
1. Diversifikasyon: Bebeğinizi farklı yiyeceklerle tanıştırın. Ancak alerjik olduğu için yeni yiyecekler eklemeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

2. Hoş ve renkli sunum: Yemekleri renkli ve hoş bir şekilde sunmaya özen gösterin.

3. Stres yapmayın: Yemek zamanı stresli bir ortam olmasın.

4. Emzirmek: Bebeğiniz meme dışında başka bir şeyle beslenmeyi kabul etmiyorsa, emzirme saatlerini düzenleyebilirsiniz.

5. Doktor kontrolü: İştahsızlık sorunu devam ediyorsa, doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir