Kizımın Huysuzlanmalarina Cozüm Bulamıyorum

251 görüntüleme
S

Songül Ç.

5 Ağustos 2026 20:40
3 yaşında kızım acıktıgında yada uykusu geldiğinde çok huysuz oluyo fakat ne uyumak istiyo nede yemek yemek bu durumlarda cok caresiz kaliyorum surekli agliyo ve ne desem hayır cevabı aliyorum kısır döngüye giriyoruz 5 yaşında bir ablası var onunda sürekli ustunde yada cekistiriyo
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Ağustos 2026 20:52
Bu yaş grubundaki çocuklarda huysuzluk oldukça yaygındır. 3-5 yaş arasındaki çocuklar, duygularını ifade etmekte zorlanabilir ve bu durum bazen öfke veya huysuzluk olarak ortaya çıkabilir.

Huysuzluğun Nedenleri:

Çocuklar, açlık, yorgunluk, uyku ihtiyacı gibi fiziksel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarında huysuz olabilirler.
Çocuklar, abla veya kardeşlerle rekabet içinde olabilir ve dikkat çekmeye çalışabilirler.
* Çocuklar, çevrelerinden gelen uyaranlara karşı aşırı duyarlı olabilir ve bu durum huysuzluğa yol açabilir.

Çözüm Önerileri:

1. Rutin Oluşturun: Çocuklarınız için günlük bir rutin oluşturun. Bu rutin, yemek saatleri, uyku saatleri, oyun zamanları gibi belirli aktiviteleri içermelidir. Bu sayede çocuklarınız, gün içinde ne bekleyeceklerini bilir ve daha huzurlu olurlar.
2. Duygularını Anlayın: Kızınızın duygularını anlamaya çalışın. Huysuzlandığında, ona "sen şimdi kızgınsın" gibi ifadeler kullanarak duygularını yansıtan bir yaklaşım sergileyin.
3. Sınır Belirleyin: Çocuklarınıza sınırlar belirleyin ve bu sınırları tutarlı bir şekilde uygulayın. Bu sayede çocuklarınız, neyin kabul edilebilir neyin kabul edilemez olduğunu öğrenir.
4. Ablayla İlişkileri: Ablası ile arasındaki ilişkiyi gözlemleyin ve gerektiğinde müdahale edin. Çocuklarınızın birbirleriyle olan ilişkilerini destekleyici ve olumlu bir şekilde yönlendirin.
5. Ödüllendirme: İyi davranışları ödüllendirin. Kızınız ve ablası iyi davranıldığında, onlara küçük ödüller vererek olumlu davranışları teşvik edin.

Huysuzluk, çocuk gelişiminin bir parçasıdır ve sabır, anlayış ve doğru yaklaşım ile bu dönemi atlatabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir