Kızım Kilo Almıyor
132 görüntüleme
G
Gülsün U. N.
7 Nisan 2026 16:57
14 Temmuz 2025 de 2540 35+6 da doğdu.düzeitişmiş yaşa göre 8 aylık 8 kilo ne yaparsam yapayım kilo almıyor.psikolojim bozuldu artık.
S
Serap O.
7 Nisan 2026 16:59
Lütfen üzülmeyin benimde kızım kilo alımı düşük zayıf doğdu yapacak bir şey yok bende çok takıyorum kafama ama bu kadar elimden gelen bu
G
Gülsün U. N.
7 Nisan 2026 17:01
Haklısınız .Ama işte istemsizce takılıyorum ne yapabilirim ,neyi eksik yapıyorum ,sürekli kendimi sorguluyorum
H
Hakime S.
7 Nisan 2026 17:10
Benim oğlumda da aynı sorun var 37 haftalık 2160 Gr doğdu 10.5 aylık 7200 Gr son iki ayda sadece 300hr almış doktor kan tahlili yaptirdi demir eksikliği varmış 6 ymis demiri mama takviyesi yap dedi onuda yemiyor ne yapacağıma şaşırdım
G
Gülsün U. N.
7 Nisan 2026 17:13
Offf Allah yardımcımız olsun .Ne yapacağız hiç bilmiyorum
M
Momyy ..
7 Nisan 2026 17:41
Instagramda hastalanmayancocuk diye bir sayfa var, diyetisyen bir hanım çok güzel kilo alımını destekleyici öneriler paylaşıyor, incelemenizi tavsiye ederim.
S
Sifa D.
8 Nisan 2026 13:58
Merhaba sağlıkla büyütün.
Bebeğinizin aylık kilo artışı bazı aylar az bile olsa stabil şekilde devam ediyorsa, endişe etmemelisiniz. Bu aylarda sizin amacınız kilo alması değil, yemek ve beslenme ile pozitif ilişki kurmasını sağlamak olmalı, diğeri zamanla gelir.
Doğum kilosuna göre de zaten gayet güzel kilo almış, düzeltilmiş ayının persentilinde de gayet iyi yerde görünüyor. Bu durumda sanırım sizi üzen çevrenin söylemleri ya da diğer bebeklerle kıyaslamanız ama nolur bunu kendinize yapmayın.
Nasıl ki biz yetişkinler farklı kilolarda boylardayız, bebekler de belli bir aralıkta öyle olma hakkına sahipler.🤗
Sağlıkla sağlıklı sınırlarda stabil büyüyor ve ayının gereken becerilerini yapıyorsa tamam artık bu çocuk daha size napsın 😅 Anneliğinizin ve bebeğinizin sağlıkla büyümesinin tadını çıkarın, sağlıklı sınırlarda olduktan sonra kilo gerçekten en son dert edilecek şeylerden biri💕
Bebeğinizin aylık kilo artışı bazı aylar az bile olsa stabil şekilde devam ediyorsa, endişe etmemelisiniz. Bu aylarda sizin amacınız kilo alması değil, yemek ve beslenme ile pozitif ilişki kurmasını sağlamak olmalı, diğeri zamanla gelir.
Doğum kilosuna göre de zaten gayet güzel kilo almış, düzeltilmiş ayının persentilinde de gayet iyi yerde görünüyor. Bu durumda sanırım sizi üzen çevrenin söylemleri ya da diğer bebeklerle kıyaslamanız ama nolur bunu kendinize yapmayın.
Nasıl ki biz yetişkinler farklı kilolarda boylardayız, bebekler de belli bir aralıkta öyle olma hakkına sahipler.🤗
Sağlıkla sağlıklı sınırlarda stabil büyüyor ve ayının gereken becerilerini yapıyorsa tamam artık bu çocuk daha size napsın 😅 Anneliğinizin ve bebeğinizin sağlıkla büyümesinin tadını çıkarın, sağlıklı sınırlarda olduktan sonra kilo gerçekten en son dert edilecek şeylerden biri💕
G
Gülsün U. N.
8 Nisan 2026 20:31
Çok teşekkür ederim.Bir nebzede olsa içim rahatladı.kas gelişimi ve dil gelişimi çok şükür iyi.Dediğiniz gibi çevre baskısı inanılmaz fazla aa çok minikmiş vb. Söylemler biz anneleri çok etkiliyor .
H
Hülya S.
10 Nisan 2026 23:22
Bizimde 3 ay hiç kilo almamıştı ve doktor normal demişti sonrasında bir ayda 600 gram aldı doktorumuzda 1-2 yaş arası 2 kilo alması gerekiyor demişti öylede oldu endişe etmeyin hareketlendikçe yakıyorlar öyle düşünüyorum 🙂 mor meyveli karışım var Ravla bize ayda 600 gram aldıranda oydu bi bakın isterseniz 🙏
G
Gülsün U. N.
10 Nisan 2026 23:25
çok teşekkür ederim .kızım 8 aylık kullanabilirmiyiz ?