Kızarıklık

86 görüntüleme
Melike B. .

Melike B. ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 12:48
18 aylık oğlum bir türlü anlam veremediğim bir süreçten geçiyoruz bir ay öncesi kurdeşen Ürtiker tedavisi gördü ardından 18 ay aşısını olduktan sınra sadece sağ kolunda fotoğraftaki gibi oldu doktora gittik alerji dedi ilaç ve krem verdi ama 2 gün geçti sonra bir gece yine böyle oldu korkuyorum üniversite araştırma hastanesinden çocuk doktoruna sıra aldım sonrası alerji doktoru ama neden böyle oluyor kolunda bir hastalık mı var
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Ağustos 2026 12:49
Alerji ve Kızarıklık Sorunu

18 aylık çocuğunuzun yaşadığı kızarıklık sorunu endişe verici olabilir. Öncelikle, çocuğunuzun bir ay önce kurdeşen (Ürtiker) tedavisi gördüğünü ve 18 ay aşısını yaptırdığını belirtmişsiniz.

Çocuğunuzun sağ kolunda ortaya çıkan kızarıklıklar için doktora başvurmuşsunuz ve alerji teşhisi konulmuş.
Doktorunuz ilaç ve krem tedavisi vermiş, ancak 2 gün sonra benzer bir durum tekrar ortaya çıkmış.

Olası Nedenler:

1. Alerji Reaksiyonları: Çocuğunuzun aldığı aşıya veya çevresel faktörlere karşı alerji geliştirmiş olabileceği düşünülüyor. Alerji testi veya doktorunuzun önerdiği diğer testlerle bu durum daha net bir şekilde anlaşılabilir.
2. Ekzema veya Cilt Sorunları: Kızarıklık ve benzeri belirtiler bazen cilt hastalıkları ile de ilgili olabilir. Uzman bir doktor cilt durumunu değerlendirerek daha spesifik bir teşhis koyabilir.
3. İlaç Yan Etkileri: Bazı ilaçlar ciltte kızarıklık ve döküntüye neden olabilir. Doktorunuz ile ilaçların yan etkilerini konuşmak önemlidir.

Gelecek Adımlar:

1. Doktor Muayenesi: Üniversite araştırma hastanesinden aldığınız randevuda çocuk doktoru ve ardından alerji doktoru ile durumu detaylıca konuşun. Uzman doktorlar, gerekli gördüğü testleri yaparak daha net bir teşhis koyabilir.
2. Test ve Tedavi: Alerji testleri veya cilt testleri yapılabilir. Doktorunuz tedavi için önerilerde bulunacaktır. İlaç tedavisi veya alerjenlerden korunma yöntemleri önerilebilir.
3. Çevresel Faktörleri Gözlemleme: * Çocuğunuzun maruz kaldığı çevresel faktörleri (örneğin, gıda, hava kirliliği, ev tozu akarları) gözlemleyin ve doktorunuzla paylaşın.

Endişe verici olsa da, doğru tanı ve tedavi ile bu sorunun çözülebileceği unutulmamalıdır. Çocuğunuzun sağlığı için uzman doktorlarla iş birliği yaparak hareket etmek en doğrusu olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Duygu B. B.

Duygu B. B.

8 Ağustos 2026 12:51
Merhaba bu alerjik ürtiker. Tekrarlamasının nedeni araştırılmalı. Çocuk doktorundan ziyade dermatoloji ve alerji bölümlerine göstermek lazım. Ürtiker diyetine girebilir. Süt ürünlerini azaltın biraz birkaç günlüğüne ve bolca nemlendirin. Kuru kalmasın. Normalde birkaç saatte söner ama sizin ilk atağınız değilmiş, o yüzden sönmesi biraz zaman alabilir birkaç gün 1-2 haftayı bulabilir. Beslenmeye dikkat edin.
Melike B. .

Melike B. ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 12:53
Duygu Bayık Biçer
Merhaba bu alerjik ürtiker. Tekrarlamasının nedeni araştırılmalı. Çocuk doktorundan ziyade dermatoloji ve alerji bölümlerine göstermek lazım. Ürtiker diyetine girebilir. Süt ürünlerini azaltın biraz birkaç günlüğüne ve bolca nemlendirin. Kuru kalmasın. Normalde birkaç saatte söner ama sizin ilk atağınız değilmiş, o yüzden sönmesi biraz zaman alabilir birkaç gün 1-2 haftayı bulabilir. Beslenmeye dikkat edin.
Teşekkür ederim 🙏
m

mrss

8 Ağustos 2026 14:30
Merhabalar bende de 6-7 yaşlarında bu şekilde alerji oluyordum vücudumun hemen hemen her yeri bu şekilde kızarırdı kırmızı ete karşı alerjim varmış meğer. Hastalıktan ziyade sizin de bebeğinizin büyük ihtimalle birşeye alerjisi var alerji doktoru çözecektir diye düşünüyorum çok geçmiş olsun
Melike B. .

Melike B. ..

Premium Üye
8 Ağustos 2026 14:30
mrss
Merhabalar bende de 6-7 yaşlarında bu şekilde alerji oluyordum vücudumun hemen hemen her yeri bu şekilde kızarırdı kırmızı ete karşı alerjim varmış meğer. Hastalıktan ziyade sizin de bebeğinizin büyük ihtimalle birşeye alerjisi var alerji doktoru çözecektir diye düşünüyorum çok geçmiş olsun
Allah razı olsun inşallah hemen bulunur 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir