Kız Bebekte Genital Yapışıklık
118 görüntüleme
Ş
Şeyma y.
31 Temmuz 2025 19:16
3 aylık bebeğimde genital yapışıklık başlangıcı denildi. Tam olarak nerde yapışıklık olduğunu anlayamadım. Hametan veya sudocremle masaj yapmam söylendi yoksa çişini yapamaz dediler. Makat ile vajina ortasına mı yapacağım ? Ayrıca korkmam gerekir mi ? Bir süredi idrarı az yapıyor ve sarı renkte yapıyor. Yaparken zorlanıyor olabilir. Ne yapmam gerek?

Mihra i.
16 Eylül 2025 17:17
Şeyma hanım durumunuz geçti mi iylesti mi biz de de aynısı var ve krem kullanıyoruz kremle geçti mi
E
Elif S.
17 Eylül 2025 18:53
vajinanın iç dudakları yapışıyor; çok çok çok sık görülüyor bildiğim kadarıyla malesef, ıslak mendil vs kullanıyorsanız onlar da buna zemin hazırlayabiliyor. ben de her alt değiştirmede kontrol ediyorum; yapışıklık varsa erkn müdahale edip açabileyim diye. aslında çok ince bir zar olmuş oluyor, bazı tecrübeli doktorlar muayene sıradında minik bir masajla tık açıyorlar.
o kremlerle geçmezse östrojenli kremler öneriliyor, onunla da geçmezse cerrahi öneriliyor ama cerrahi sonrası da yapışılık tekrarlayabilir
o kremlerle geçmezse östrojenli kremler öneriliyor, onunla da geçmezse cerrahi öneriliyor ama cerrahi sonrası da yapışılık tekrarlayabilir
S
Selda B.
19 Eylül 2025 17:40
Merhaba bizde şuan krem kullanıyoruz 3gündür kremi sürüp masaj yapmam söylendi ama çok fazla dokundurtmuyor kremle umarım düzelir stres yaptım ister istemez ,başlarda böyle bi problem yoktu sonrdan gelişti
E
Elif S.
20 Eylül 2025 09:00
o bölgeyle uğraştıkça bebekler de bir tehlike veya farklı bir durum olduğunu anlayıp alert oluyor, elletmiyorlar sanırım. arkadaşım da 4-5aydır uğraşıyor ama tam başarılı olamadı , sonradan oluyor evet. umarım siz kolayca halledersiniz 🙏
S
Selda B.
22 Eylül 2025 09:02
Doktorumuz estriol krem önermişti 4gündür kullanıyoruz hafif bi açılma oldu gibi bakalım göreceğiz sonucu

Mihra i.
1 Ekim 2025 15:00
Biz fucicort krem kullandık açıldı inşallah tekraretmez
B
Büşra Y.
12 Kasım 2025 11:37
@Elif Semet merhabalar elif hanım benimbebeğimde de var. östrojen içerikli krem ne sıklıkla en fazlanekadsr kullanılır bilginiz var mı. hormonal bozukluğa sebep olma ihtimalinden korkuyorum