Kıyma Yemiyor, Nasıl Yapıyorsunuz?

88 görüntüleme
A

Asli B.

29 Temmuz 2025 17:22
7.5 aylık bebeğime 3 kere çekilmiş kuzu kıymayı sebzeyle birlikte haşlıyorum sonrasında çatalın arkasıyla ezip veriyorum ama asla yemiyor ağlıyor kıyameti koparıyor. Kavurmadan haşladığım için biraz sert mi kalıyor acaba? Siz kıymayı nasıl yediriyorsunuz?
Feyza Ç.

Feyza Ç.

29 Temmuz 2025 17:26
Ben tarhana çorbası içerisinde ve patates püresi üzerinde veriyorum.
M

Mira S.

29 Temmuz 2025 17:42
Merhaba, ben köfte yapıyorum şerit şeklinde. Eline alıp yiyor. Arpa şehriye ile çorbaya katıyorum o zaman da severek yiyor.
Ş

Şebnem Y.

29 Temmuz 2025 17:56
Ben corbasinda direkt hasliyorum sonra blender ile biraz cekip veriyorum. Bi ara yagda pisirip sonra corbasina koyuyordum ve blenderdan geciriyordum. O cok sert oluyormus yiyemedi
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

29 Temmuz 2025 19:00
Bazı bebeklerin haşlanmış kıymanın kıvamını zorlayıcı olduğunu gözlemliyorum. Bu yüzden çorbaların içine iyice ezilmiş halde eklemeyi ya da yumurta ve galeta unu ile yumuşak köfteler hazırlayıp parmak besin şeklinde sunmayı tercih edebilirsiniz. Bu formda hem yapısı daha kolay kabul edilir hem de blw sürecine katkı sağlıyor. Belki farklı kıvamları denemek işe yarayabilir 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir