Kıyafetlerinin Kollarını Isırma
72 görüntüleme

Emre L.
19 Ocak 2026 15:55
19 aylık bebeğim zaman zaman kıyafetlerinin boyun veya kol kısımlarını ısırıp çekiyor. Bu durum normal gelişim süreci mi yoksa bir problem mi yardımcı olursanız çok sevinirim
S
Semra
19 Ocak 2026 17:18
Benimki de 16 aylik ve o da yapiyor. Ben de endişeleniyorum. Diğer gelişimi nasil: ismine tepki verme, göz temasi, taklit becerisi, konuşmasi, komut alma.

Emre L.
19 Ocak 2026 17:27
İletişimi gayet iyi. İsme tepki veriyor, taklit yapıyor, göz teması iyi, yaklaşık otuz kırk kelime var, basit komutları yerine getiriyor. Ama son zamanlar da biraz kendi etrafında dönme gibi bir olay gelişti bir iki tur. Gün için de iki kez üç kez filan. Birkaç gündür de kıyafetlerinin kollarını ısırınca açıkcası panik yaptım

Emre L.
19 Ocak 2026 17:52
Sizin diğer gelişimler nasıl peki Semra Hanım
S
Semra
19 Ocak 2026 18:20
Benimki son zamanlarda ismine tepki az veriyor bilmiyorum acaba tv izledigi icin çünkü bazen açmak zorunda kaliyorum. Taklit becerisi iyi ama daha çok davraniş talikleri yapar ( alkis, ell sallama, telefonu kullağina götürme, dișleri firçalarmiş gibi yapma vs) Sözel takliti pek yok. Daha önce baba, anne, aç, al derdi ama son zamanlarda tamamen birakti. Bir de simdiye kadar göz temasi çok iyidi ama son ayda sanki azaldi ve kaçiyor gibi. Basit komutları anlar ve uygular. Ama yinede baya endişeleniyorum internette herşeye otizm diyorlar ve ben korkmaya başladim

Emre L.
19 Ocak 2026 18:59
Tabi ki bir uzman görüşü almakta fayda var. Ama ekran ne yazık ki birçok gelişim sürecini geriletiyor köreltiyor. Bizde ekran mecburiyetten ekran açıyorduk. Sanırım biraz fazla açıyorduk. Gereksiz sinir, tepkilerin bir çoğunda azalma farkettik. Ve sonra ekranı en aza indirdik ve son bir ay da ciddi gelişim farkettik. Muhtemelen sizin de ekranı azaltmanızla bu sorunların geçeceğini düşünüyorum.

Emre L.
19 Ocak 2026 19:01
Maalesef sürekli bir otizim reklamı dönüyor internette. Sürekli de karşımıza çıkıyor. Neredeyse psikolojimiz bozuldu anne ve babalar olarak. Herşeyden şüphe eder olduk. Her hareketi her davranışı sorgular olduk.
S
Semra
19 Ocak 2026 21:05
Belki haklisiniz çünkü şimdiye kadar ismine gayet güzel tepki verirdi ama son zamanlarda yoğun işlerimizden dolayi televizyonu açmayi zorunda kaldik. Artik bilemiyorum televizyondan mi başka bişeyden mi. Mesela siz televizyonu kapattiktan sonra ne gibi değisiklikler oldu, ismine dönme televizyon olumsuz etkilemiş miydi ?