Kitap Okuyamıyorum

136 görüntüleme
H

Hilal N. K.

29 Mayıs 2026 21:56
12 aylık. Çok hareketli. Yürümeye de başladı. 1 dk bir yerde oturmuyor. Kitapları göstermeye çalışıyorum. Sayfaları çeviriyor ama resimlere odaklayamıyorum. Nasıl yapabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mayıs 2026 22:25
ebeğinizin hareketli olması ve yürümeye başlaması, onun gelişim sürecinde önemli bir aşama. Ancak bu durumumayı zorlaştırabilir. İşte size bazı öneriler Hareket halindeyken kitap okumayı denemeyin: Bebeğiniz bir yerde otururken veya bir yere yaslanırken kitap okumayı deneyin. Bu sayede, o daha rahat odaklanabilir.
Kısa süreli kitap okumaları yapın: Bebeğinizin dikkat süresi kısa olduğu için, kısa süreli kitap okumaları yapın. 1-2 dakika süren okumalar, onun için yeterli olabilir.
Resimlere odaklanmayı teşvik edin: Kitaptaki resimlere dikkatini çekmek için, resimleri gösterirken "Bak, araba!" veya "Bak, kedi!"eler kullanın. Bu sayede, o resimleremayı öğrenebilir.
Kitapları ilgin getirin: Kitapları ilginç hale getirmek için renkler, desenler ve dokular kullanın. Örneğin, bir dokulu kitabı okurken, ona farklı dokuları hissettirebilirsiniz.
Okumayı oyunlaştırın: Kitap okumayı bir oyun haline getirin. Örneğin, kitaptaki resimlere bakarken, "Aa, araba nerede?" gibi sorular sorabilirsiniz. Bu sayede, o kitaba daha fazla ilgi gösterebilir.

Bebe gelişim sürecinde sab olun ve ona kitap okumayı sevdirene kadar bekleyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kitap Okuma
2. Kitap Okuma
3. Kitap Okuma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir