Kistik Fibrozis Tanısı
87 görüntüleme

Elif İ. D.
11 Şubat 2026 15:06
Bebeğinde kistik fibrozis olan var mı ? Bu şekilde doğan ve sonrası için

Dilan Ç.
11 Şubat 2026 16:04
Benim yeğenime bu hastalık var 1yaş 8 aylık

Elif İ. D.
11 Şubat 2026 16:14
Peki hamilelik süreci doğum ve sonrasında neler yaşanıyor acaba?
E
Esin ..
13 Şubat 2026 19:40
Peki hamilelik süreci doğum ve sonrasında neler yaşanıyor acaba?

Elif İ. D.
13 Şubat 2026 20:13
Benim bebeğime de tanı kondu 2.5 ay önce. Sizin bebeğinizde de mi var?
E
Esin ..
13 Şubat 2026 20:27
Ablamın bebeğine kondu, haziranda doğacak henüz 5 aylık hamile ablam. Net tanı anne karnında koymak çok zor dedi doktoru ama yüksek ihtimal KF denildi.

Elif İ. D.
13 Şubat 2026 20:54
Anladım ablanız genetik test yaptırdı sanırım çok geçmiş olsun inşallah yoktur. Gebelik sürecinde ve doğumda hiçbir sorun yaşamadım topuk kanıyla ve daha sonra ter testiyle kesin tanı konuldu. Kilo alımında sıkıntı oluyor pankreas tam olarak calismadigi için o yüzden enzim kullanıyoruz. Sürekli olarak evde buhar veriyoruz balgamı atması için. Hastalık kapmamasına çok dikkat ediyoruz ama en son hastalığımızda maalesef yoğun bakıma alındık hastalıkları atlatması diğer çocuklara göre çok zor oluyor onun haricinde hiçbir sorun yok zeka gelişiminde.
E
Esin ..
14 Şubat 2026 08:07
Anladım. Ablam genetik test yaptırmadı aslında. Bağırsakta parlama-pıhtı gibi bir şey gördüler diğer tüm şıklar elenince kistik fibrozis kaldı geriye. Tabi ki doktor net bir tanı koyamadı ama ihtimali yüksek olarak söyledi. Ben de tedirgin oldum internette bambaşka şeyler yazıyor burada danışmak istedim. Allah şifa versin bebeklerimize inşallah 🙏