Kıskançlık Olmaması İçin Ne Yapmalıyım
72 görüntüleme
M
Melike R. H.
21 Temmuz 2025 10:14
2 yaşında oğlum var Ağustos da kızım dünyaya gelecek kıskançlık olmaması için ne yapmam gerekiyor

Yasemin İ. K.
21 Temmuz 2025 10:29
Aralarında 16ay var. Şu an biri 20 aylık diğeri 4aylık. Herkes bu yaşlarda bilmez dedi ama kızım doğduktan sonra oğlumun bütün huyları değişti. İlk doğum yaptığım zaman oğlum bana küstü zaten. Acil sezaryene alınmıştım, o gece uykusundaydı, sabah uyandığında yanında yoktum tabi.eve bebekle gelince yüzüme bile bakmadı haftalarca… Kıskançlık hırçınlığa dönüştü. İkinci bebeğimi emzirip altını değiştirmekten başka kucağıma alamıyorum desem abartmış olmam🙂 ne yapsam çözüm bulamadım. Zamanla alışacaklar sanırım. Destek olamadım belki ama yalnız hissetmeyin kendinizi diye yazmak istedim. Birlikte oynayacakları zamanlar gelecek diye teselli bulmaya çalışıyorum. Kolay doğumlar ve sağlıklı günler diliyorum🌸
Fatma U.
Uzman Psikolog
21 Temmuz 2025 11:12
İki yaşında bir oğlunuz varken, Ağustos ayında kızınızın dünyaya gelecek olmasıyla birlikte yaşanabilecek kıskançlık endişeniz oldukça doğaldır. Bu durum, çocuğunuzun hayatına yeni birinin katılmasıyla dikkatinin ve ilginin paylaşıldığını hissetmesinden kaynaklanır. Kıskançlık normal bir adaptasyon sürecidir. Bu süreçte oğlunuzu hamilelik boyunca bilgilendirerek ve bebek odasını birlikte hazırlayarak sürece dahil etmek faydalı olabilir. Kızınız doğduktan sonra da oğlunuzla birebir zaman geçirmeye özen göstererek onun hala değerli olduğunu hissettirmeniz önemlidir. Kıskançlık belirtileri gösterdiğinde duygularını anlamaya çalıştığınızı belli etmek ve olumlu davranışlarını pekiştirmek de bu dönemi daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır.