Kısa Gündüz Uykuları Gece Sık Uyanma

134 görüntüleme
P

Pınar D. A. ..

7 Temmuz 2025 20:55
Bebeğim 6 ay 1 haftalık. 3. Ayından beri gündüz tek seferde 30dk uyuyor. Uykuya geri döndüremezsem max bir buçuk saat sonra tekrar uyumak istiyor. Bu sebepten şu an en az dört gündüz uykusu yapıyor. Uykuya döndürmek içinde mecbur kucağımda sallamam gerekiyor. Geceleri de en fazla iki saat deliksiz uyuyor. Özellikle son üç haftadır geceleri çoğunlukla saat başı uyanır oldu. Gece uyandığında gözleri kapalı ağlıyor. Ağlamasını ya emzirerek kesiyorum. Ya da kucağıma alıp bi şekilde gözlerini açmasımı sağlıyorum. Gözünü açınca bir müddet sonra kendiliğinden uyuyor. Uyku rutini var. Uyku hijyenine dikkat ediyorum. Uyuturken min destekle uyutuyorum ama ne yaptıysam gündüz uykularını uzatamadım. Gece de uyanmaları azaltamadım. Ne yapabilirim. Lütfen yol gösterin
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

7 Temmuz 2025 21:02
Merhaba Pınar Hanım, 6 aylık bebeklerde gündüz kısa uykular ve gece sık uyanmalar oldukça yaygın bir durumdur ve genellikle geçicidir; uykuya dalarken veya gece uyanınca sürekli destek almak isteyen bebekler kendi başlarına uykuya dönmeyi öğrenene kadar bu döngü devam edebilir. Mümkün olduğunca uykuya geçişte sallama ve emzirmeyi azaltıp, bebeğin kendi kendine uyumasına fırsat tanımak, gündüz uyku sürelerini çok zorlamadan bırakmak ve sabırlı olmak fayda sağlayabilir; ancak gece uyanmaları çok şiddetliyse veya bebeğinizin gelişiminde başka sorunlar varsa bulunduğunuz yerdeki çocuk doktoruna danışmanız iyi olur. Tabi diş sorunlarını ve hastalıkları ve ortam rahatsızlıklarını da dışlamışsanız…
P

Pınar D. A. ..

8 Temmuz 2025 05:26
Teşekkür ederim hocam. Söylediklerinizi uygulayacağım. İyi çalışmalar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir