Kırmızı Pembe Renkli Çiş
59 görüntüleme
Z
Zk
12 Ağustos 2025 20:17
kızımın son 3 gündür ağlaması daha arttı ama sabahtan beri lekeli bez görüyorum ve bu ağşadığı günlerde de bez sayısı 2-3 e düştü ve dolu dolu çiş bile yok 3 buçuk aylık bebek için ne yapabilirim ayrıca bazı kişiler ağlamasını gaza bağladi kendi kendine biraz da olsa gazını çıkartıyordu diye masajı burakıp damlayla geçiniyorduk sizce geçmeyen bu ağlama gazla alakalı olabilir mi VE bu arada çisi turuncu ama üstünde kırmızı pembe lekeler var
M
Melek K. D.
12 Ağustos 2025 20:19
Hastanede bebrk hemşiresi yetersiz beslenme kaynaklı pembe renkli olur demişti. Dediği gibiyse ağlaması ve dolu dolu yapmaması tam doyamadığından kaynaklı olabilir

Ayça K. A.
Hemşire
12 Ağustos 2025 20:21
Kırmızı pembe renkli çiş ve çiş sayısında azalma kesinlikle sıvı alımı azlığı demektir. 6 ayın altında su vermediğimiz için emziriyorsanız süt mama kullanıyorsa mama miktarını arttırarak vermenizi tavsiye ederim. Su ihtiyacını mama yada sütten alacaksınız renkli çiş azalacak ♥️

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
Sık sık emzirmelisiniz, anne sütü almıyorsa mama miktarını arttırın. Sadece anne sütü ile besleniyor ise bez sayısında düşüş devam ederse ve kilo alımında aksama söz konusu olursa önce sütünüzü arttırmaya çalışabilirsiniz veya doktorunuza danışarak formül mama başlayabilirsiniz.
Z
Zk
emziriyorum daha fazla takviye ancak mamayla olabilir ama doktor önermeden başlamal istemiyorum acaba çiz azlığı sıcakla alakalı olabilir mı urfadayım şu an ve hava aşırı sıcak

Ayça K. A.
Hemşire
12 Ağustos 2025 20:32
Havaların çok sıcak olduğu yerlerde bebeğimiz çiş, ter ve ağzından çıkan su buharı ile sıvı kaybediyor. Mama başlamayın ama emzirme sıklığınızı arttırırsanız sütünüz de artacaktır. Denemelisiniz ♥️ ben de suruçtayım şu an 50 dereceyi görüyoruz. Sadece sıvı artturmak yeterli olacak
Ş
Şerife P. ..
13 Ağustos 2025 09:34
Sagarak deneyin sağma da sütü artırıyor ben de mamaya başladım doktora sormadan da mamaya başlayabilirsiniz ama doktor takibindeyseniz yeterince beslenmesini için oluyor.benin oğlumun bezinde de ara ara oluyor. mamasını artiriyorum düzeliyor .terledikleri içinde sıvı kaybediyorlar.