Kına Rengi Kaka
170 görüntüleme
G
Gamze B.
29 Kasım 2025 20:55
3 ay 7 günlük bebeğim bugün koyu yeşil kaka yaptı, yapay zekaya görüntüyü attığımda sorun yok dedi ama içim rahat etmiyor. Süt alerjisi olduğunu düşünmüyoruz ve mama kullanıyoruz. Mama markamız golden goat. 2 aydır mama kullanıyoruz ilk kez bu renk kaka yaptı.ilk günden beri gaz sorunu olan bir bebek. Sizce bu renk normal mi
R
Rüm ..
29 Kasım 2025 22:26
Genellikle siyah ve beyaz renk sorun oluyor bence normal çoğu kez değişiyor renkleri endişe etmeyin doktor kontrolünde sorarsanız içiniz daha rahat eder

İlsu O. K.
30 Kasım 2025 00:25
Gamze Hanım; anne sütü ya da formül mama alan bebeklerde sarının ve yeşilim tonları normal kabul edilir. Kahverengimsi bir renkte görülebiliyor. Hafif püre gibi hafif akışkan gibi görülebiliyor. Kaka sıvı,sümüksüz ya da siyah noktacıklı durumlarda bir görünmekte fayda var. 3 aydır aynı mamayı kullanıyorsanız alerji olacak olsa o kadar beklemezdi ☺ bağırsak sisteni gelişiyor zamanla kokuluda yapacak ☺
T
Tuğçe Y.
30 Kasım 2025 00:40
Demir başladıysanız o da yapar
A
Ayşe Ş. ..
30 Kasım 2025 01:19
Merhaba Gamze Hanım, sizi hiç emiyor mu? Sizin yediğiniz birşey bile bunu yapmış olabilir. Bu renk normal ve başka bir sıkıntı yok ise dert etmeyin. Siyah yada beyaz olursa o zaman sorun var demektir. Ben şuraya takıldım. İlk günden beri gaz sorunu var demişsiniz bu imkansız. Eğer kolik ise ilk 10 gün yada 15 gün herşey normaldir. Gaz sancısı değil bebeğin sorunu demekki. Osman hocanın videolarına bakın okuyun hep söylüyor bunu. Bebeklere kolik yaftasi yapıştırıyor sorun araştırılmıyor diyor. Bence online danışmanlık alın Osman hocadan yada doktorunuza söyleyin kolik ilk günden başlamaz diye.
G
Gamze B.
30 Kasım 2025 06:04
@Rüm hanım teşekkür ederim cevap için
G
Gamze B.
30 Kasım 2025 06:07
@İlsu olcahan kantarcılar hanım kullandığım mama keçi sütü içeriyor. Süt alerjisinden kaynaklı inek sütü vs rahatsız ediyor diye tercih etmiştim ancak bazı yerlerde zamanla inek sütü dışında koyun keçi gibi sütlere de alerji oluşabileceği yazıyordu o yüzden endişelendim açıkçası. Cevabınız içimi rahatlattı yine de çok teşekkür ederim 😊
G
Gamze B.
30 Kasım 2025 06:07
@Tuğçe Yeşil demir başlamadım henüz
G
Gamze B.
30 Kasım 2025 06:12
@Ayşe Şahin ben emzirmemeye çalışıyorum emdikçe gazı artıyor eziyet oluyor bebeğime. Kolik olduğunu düşünmüştüm başta ancak sebep süt alerjisiymiş. Alerjisi olduğunu da kesin olarak teşhisle öğrenmedik ama ben diyet yaparak tahmin ettim.farkına vardığımda 40 günlüktü test vs doğru sonucu vermez diye yaptırmadık
A
Ayşe Ş. ..
30 Kasım 2025 07:06
@Gamze Bulu burda size değil doktorunuza kızarım. Tamammen yanlış yürütülmüş bir süreç. Sizin sütünüzden bebeğe daha iyi gelecek birşey yok. Anne sütü bebek için besleyici olduğu kadar ağrı kesici, sakinleştirici ve bağ kurmanın bir yoludur. Sorun emmesi değil süt alerjisinin olması ise siz süt içeren şeylere diyet yapıp bol bol emzirin. Siz süreci lütfen bir doktor ile görüşün. Bir doktora gidin yada dediğim gibi online danışmanlık alın bebeğin sağlığı için. O kadar küçük bebeğe sadece gazı var diye test yapmazlardı. Daha ileri şeyler olmalı kanlı kaka, geçmeyen pislikler gibi. Bende çektim 4,5 - 5 ay boyunca onunla birlikte ağladım ama hep emzirdim. Senin sütünle bebeğine katacagin şeyleri hiç bir mama veremez.
G
Gamze B.
30 Kasım 2025 08:28
@Ayşe Şahin başta sütüm çok iyiyken alerji süreci ile gözümü korkuttular, çocuğumu zehirliyor gibi hissettim. Katı şekilde diyet yapmama rağmen gaz problemi hiç azalmadı o sebeple de mama deneyelim dedi doktor, muhtemelen çoklu besin alerjisi var ve tespit edemiyoruz. Bebeğimin yüzünde kızarıklıklar vardı ve mukuslu kaka gaz problemi vardı . Dediğiniz gibi bu alanda uzman bir doktor arıyorum bebeğimi en azından 6 aya kadar emzirmek istiyorum
A
Ayşe Ş. ..
30 Kasım 2025 11:40
Gamze hanım, bizde de hiç azalmadı taki katı gıdaya geçene kadar. Mukuslu kakada oldu. Kızarıklıklar gün içerisinde oldu ve geçti ara ara. Ama doktorum hiç bir zaman diyet yaptırmadı memeyi kesmedi. Probiyotik ile destekleyerek 6 ayın dolmasını bekledik. Belki bulunduğunuz şehirde olmaya bilir ama Osman hocadan bari online muayene talep edin bence süreç baştan yanlış. Allah bildiği yapsın o gözünü korkutanların, destek olması gerekir iken köstek olmuşlar hep. Kanlı kaka yada fışkırır tarzla kusma, geçmeyen pişik, ishal yoksa korkmayın emzirin artar geri sütünüz. Zaten yolu yarıladınız 6 ayda ek gıda başlayınca geçer
G
Gamze B.
30 Kasım 2025 16:44
Ayşe hanım çok haklısınız, tecrübesiz olunca bir de doktor da yanlış yönlendirince işinden içinden çıkamadım , Osman hoca ile görüşüp yeniden başlayacağım. Çok teşekkür ederim cevaplarınız bile emzirmeye geri dönme isteğimi arttırdı 😊

İlsu O. K.
30 Kasım 2025 18:16