Kilosu Eksik mi Değil mi ?

128 görüntüleme
G

Gözde

30 Mart 2026 00:08
Doğum kılosu 3040 boyu :50 cm 4. Ay kılosu :5370 boyu :62 cm sadece anne sütü beslıyorum kılo boy da eksıklık varmı bılgısı verebılecek bırı varmıdır ?
Afranur K.

Afranur K.

30 Mart 2026 00:13
Eksiklik fazlalık değil de 5370 i görümce kendi kızımın değerlerine baktım 4. Ayın başında 6.300 gr, boyumuz da 62 cm miş.

İlk 3 ayda haftalık 150-200 gram alınması bekleniyor, yani ayda 600-800 gram. Siz burada alt sınıra yakın kilo almışsınız ama hala sınırlar içinde kilo almışsınız.

Sizi tedirgin eden şey nedir acaba? Doktor vs. Mi bir şey dedi?
G

Gözde

30 Mart 2026 00:15
mamaya başlamak ıstemıyorum kılo alımını arttırmak ıstıyorum sınır olduğunu düşünüyorum rüya öğünü verıyorum ama bıberon almıyor sılıkon uc sevmıyor o yüzden ne kadar tabı emıyor onuda goremıyorum panıkledım eksık mı dıye o yüzden
Afranur K.

Afranur K.

30 Mart 2026 00:19
Gözde
mamaya başlamak ıstemıyorum kılo alımını arttırmak ıstıyorum sınır olduğunu düşünüyorum rüya öğünü verıyorum ama bıberon almıyor sılıkon uc sevmıyor o yüzden ne kadar tabı emıyor onuda goremıyorum panıkledım eksık mı dıye o yüzden
Doktor kilo alımına bağımlı mama yazdıysa kullanmanızı öneririm, biberon yerine kaşık, fincan, enjektör gibi desteklerle verebilirsiniz. Bu aylar en hızlı kilo aldıkları aylar bu dönemi kaçırımca maalesef 6-7 de istesek de hızlı kilo alamıyorlar.

Ama siz kendiniz mama vereyim mi diye düşündüyseniz doktorlar görüşmenizi öneririm çünkü aynı durumu 2. Ayımızda yaşadık kilo vererek, doktorumuz mama yerine emzirme danışmanına yönlendirdi süt arttırma, emzirme şekli vs. Üzerine eğitim aldıktan sonra kiloyu çık hızlı bir biçimde anne sütü ile toplayabildik. Doktorumuz yönlendirmese mama kullanacaktım ama onun sayesinde anne sütü ile devam edebildik.
G

Gözde

1 Nisan 2026 21:37
Afranur Keskin
Doktor kilo alımına bağımlı mama yazdıysa kullanmanızı öneririm, biberon yerine kaşık, fincan, enjektör gibi desteklerle verebilirsiniz. Bu aylar en hızlı kilo aldıkları aylar bu dönemi kaçırımca maalesef 6-7 de istesek de hızlı kilo alamıyorlar.

Ama siz kendiniz mama vereyim mi diye düşündüyseniz doktorlar görüşmenizi öneririm çünkü aynı durumu 2. Ayımızda yaşadık kilo vererek, doktorumuz mama yerine emzirme danışmanına yönlendirdi süt arttırma, emzirme şekli vs. Üzerine eğitim aldıktan sonra kiloyu çık hızlı bir biçimde anne sütü ile toplayabildik. Doktorumuz yönlendirmese mama kullanacaktım ama onun sayesinde anne sütü ile devam edebildik.
Yok onermedı mama ama ben endıselendım oldukça mamada kullanmak ıstemedıgom ıcın yaşayan vardır onerı olabolır belkı dıye o yüzden buraya yazayım dedım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir