Kilosu Az mı Endişeliyim ve Kaka

165 görüntüleme
Z

Zeynep B.

25 Aralık 2025 20:22
Bebegim 35 haftalikken 2kilo doğdu suan 3 aylik oldu 4120 olmus doktorum az buldu ayrica 8 gundur kakasini yapmiyor ama huzursuzlugu hic yok gazini dakendi cikariyor gun icindegayet sakin.boyle olan ya da benzer durum yasayanlar lutfen cevap verir misiniz
İlsu O. K.

İlsu O. K.

29 Aralık 2025 12:07
Zeynep Hanım Merhaba; prematüre bebeklerde büyüme hızı zamanında doğan bebeklere göre ilerleyemeyebilir. Daha yavaş kilo alımı ve büyümeler olabilir. Bu yüzden bebeğiniz düzeltilmiş yaşı haftası üzerinden değerlendirilir. Bana düşmez ama doğum kilosu ne kadar güzel doğmuş oğlumda 30 hafta 1570-75 gram arası doğdu 47 gün yoğunbakımda kaldı şuan takvim yaşı 10 aylık olacak. İlk aylar normalde bebişlerde kilo alımı bekleniyor ama premler için bu beklenen biraz daha yavaş olabiliyor. Hastaneden taburcu olurken çok endişelenmiştim nasıl kilo alacak nasıl büyüyecek aşırı minik diğer bebekler gibi değil diye. Yaklaşık 5-6.ayında toparladı. Elbette her bebek kendine özeldir ama başka bir sağlık sorunu yoksa endişe etmeyin. Doktor kontrollerinizi aksatmayın kilo alımı az görmüş olabilir ama genel sağlık durumu iyi demek ki 🙏🏻🌸 Ekstrem bir durum olursa doktorunuz sizi bakım ve beslenme konusunda zaten yönlendirir merak etmeyin. İnanın çok güzel toparlıyorlar çok güzel büyüyorlar çok güçlü ve inatçılar. Tecrübelerim ve genel özlemim bir anne bebeğinin beslenmesi konusunda ne kadar hassas ve kafaya takıyorsa bebek o kadar yemek konusunda zayıf ve isteksiz kalıyor. Sağlıkla güzellikle büyüsün 🌸
Z

Zeynep B.

29 Aralık 2025 12:34
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim bu Beni motive etti en sonki Doktor kontrolüne gittiğimde kilosunun tekrar normal düzeye doğru ilerlediğini doktorun bana söyledi ve bu beni çok mutlu etti Şu an pek problemimiz kaka ama kaka yapamadığı için de huzursuz değil gazını çıkarıyor gayet iyi bir kez fitil verdim ama hepsini kullanmadım çok az bir miktar kakasını da çok az bir şekilde yaptı bu şekilde ilerliyoruz bakalım
İlsu O. K.

İlsu O. K.

29 Aralık 2025 17:21
Çok sevindim hiç meraklanmayın, evet kolay değil erken doğan bir bebişi büyütmek ama siz ne kadar endişenizi düzenlerseniz bebeğiniz inanın o kadar rahat oluyor. İnşallah bir kaç aya kaka probleminizde kalmaz. 🌸
Z

Zeynep B.

29 Aralık 2025 17:23
Boyle bir problem sizde olmusmuydu
İlsu O. K.

İlsu O. K.

29 Aralık 2025 17:46
Zeynep hanımcım biz yoğun bakımda evre 1 nek geçirdik. Doğduğu andan itibaren bağırsak sorunumuz vardı ameliyatın eşiğinden döndük neontoloji doktorumuz sayesinde. 10 günü doldurduktan sonra yoğunbakımda bize probiyotik başlandı. Kaka yapmada zorlanıyordu genel durumuda çok iyi değildir. Uzun süre beslenme sorunu yaşadı. Eve taburcu olurken hemşiremiz probiyotiğe ilk 4 ay mutlaka devam edin denildi ettik. 5.ayda doktorumuz artık daha iyi ve katı gıdaya da geçecek diye ara verelim duruma göre bakalım dedi ara verdik lifli gıdaları sık sık tükettiğimiz için şuan artık daha iyiyiz kabız yapabilecek besinleri kontrollü veriyoruz.. Bizim neredeyse haftanın her günü 3-4 saate yakın gaz sancılarımız olurdu. Bu yüzden de bol masaj karın altına ve ayak tabanına bir de belden aşağı ılık su ile duş her akşam. Probiyotik süper etki etmedi ama faydasınıda gördük kullandığımız zaman kaka yapması daha rahat olurdu. Kullanıyor musunuz bilmiyorum doktorunuza bir probiyotik danışın isterseniz uygun görürse zaten yok demez 🙏🏻 bebeğinizin gaz sancısı yoksa ne mutlu. Biz hiç fitil kullanmadık 10 güne kadar normal demişti doktorumuz 🌸🙏🏻🧿
Z

Zeynep B.

29 Aralık 2025 18:46
Genel itibariyle oylecokgaz sancisi cekti diyemem ama kaka yapmamasi beni korkutuyor doktorumuz iki surup verdi ikisi de karninda cok sanci yapti ama kaka yoktu ve fitil yazdifitil de canini yakiyor fitili az miktar kullandim az miktarda kaka yapti o kadar
İlsu O. K.

İlsu O. K.

30 Aralık 2025 01:14
Bir Osman Bey'in videolarına bakın isterseniz. Kaka yapamama sebebi ya da nasıl rahatlatabilirsiniz belki vardır.. Fitil konusunda hiç tecrübem yok şimdi ne desem yalan olacak 🙏🏻
H

Hacer A. ..

30 Aralık 2025 02:18
Merhaba Zeynep Hanım bende yaşadım5 gün yapmamıştı bebeğimdehuzursuzluk yok ama yinede beklemeknekadar doğru olabilir diye düşündüm fitil açıkçasıtasvir etmediğimbi konu birkere yaptımfitili yarımın yarısındanbile azdı kullandığımama içinrahat değildihemn başkacozumlere baktim ve iliktan biraz sıcaksu belden alt yanınıyatirdim suya fitilde beklediğim sürekadar bile beklemeden bebeğim rahatladi yani anlatmak istediğim kesinlikle sıcak suyu deneyin birde probiyotik bağırsak çalıştırıyorhem gaz icinde çokiyi oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir