Kilolu mu
299 görüntüleme
Ö
Özlem Ö.
10 Temmuz 2025 12:24
22 nisan da 3190 gram doğan oğlum şuan 2 ay 18 günlük ve kilosu 5800 anne sütü ve mama ikisi bir arada besleniyor acaba kilosu fazla mı?
E
Elif S.
10 Temmuz 2025 12:34
biraz mamayı azaltabilirsiniz, sütünüz yetiyor büyük ihtimalle. çünkü ilk 3 ayda günde ortalama 20-30gram alması yeterli, yani ayda en az 600 gram alması yeterli gözüyle bakılıyor. siz her ay 1kg yakın almışsınız, sağlıklı olsun bebiş, ama mamayı azaltabilirsiniz
İ
İlayda N. ..
10 Temmuz 2025 13:48
Özlemciğim öncelikle bebeğin analı babalı büyüsün gayet normal kilosu bu şekilde devam etmelisin
Z
Zeynep E. O. ..
10 Temmuz 2025 14:32
Kilosu çok fazla değil. İlk 3 ay bebekler genelde 800-1000 gr alıyorlar. Sonra kilo alımı yavaşlayacak
R
Rukiye G. ..
11 Temmuz 2025 03:29
Benim bebeğim 29 nşsamda 2900 doğdu şu an 2 ay 12 günlük 3700 falan kilosu 😵
Z
Zeynep E. O. ..
11 Temmuz 2025 05:58
Rukiye hanım 2.5 ayda sadece 800gr mı aldı? Doktorunuz ne dedi bu duruma? Reflüsü veya başka bir şey mi var acaba?
R
Rukiye G. ..
11 Temmuz 2025 16:28
Zeynep hanım doğumdan sonra 2500e düştü ilk ay kilo alımı azdı ama 2.ay toparladı 700 gr falan aldı doktor mamayı artırdı bir de gastroenteroloji bölümüne yönlendirdi 3.ay kontrolü için. Kilo alma sorunu var diye düşündü muhtemelen ama sanırım sütüm yetmiyordu mama da aynı şekilde ve mamayı değiştirdik keçi sütlü aldık şu an toparlıyor ay sonundaki kilosuna bakıp ona göre gastroenterolojiye görüneceğiz

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Temmuz 2025 06:36
Merhaba, bebeğinizin kilo alımı çok güzel ve boşuna mama kullanıyorsunuz mamayı bıtakıp sadece emzirme ile gitmenizi öneririm
Ö
Özlem Ö.
12 Temmuz 2025 08:09
Esenay hanım ama emdikten sonra çok ağlıyo ve asla uyuyamıyor bende bazen 30 ml bazen 60 ml mama vermek zorunda kalıyorum
E
Elif S.
15 Temmuz 2025 12:13
Özlem hanım selamlar, ben de sizin gibiydim, bu arada ben de hekimim (çocuk hekimi değilim ama işin minicik de olsa mutfağındayım, çok araştırdım-okudum), iyi de bi' gözlemciyimdir. emzirme sonrası 30cc bazen de mızırdanmasıyla 60cc mama veriyordum ilk 2-3 ay, kesinlikle o şekilde uyumaya alıştıkları için mamayı istiyorlar. bunu bir tür uylu rutini gibi düşünün. sütünüz gayet bol ve yetiyor, şüpheniz varsa dahi emin olun mama yemedikçe sütünüz hayli hayli artıp yetecek, o sadece bir uyku rutini oluşturmuş kendine. ayı büyüdükçe de uyku gerilemesi olabiliyor ve 30 değil 60 isteyebiliyor, mızırdanıyor ise. (çatlayana kadar ağlayan bir bebekse orda ben de arada kalabilirim) ama gerçekten sizin verdiğiniz o 30-60cc'ler onun kilo veya boyuna asla etki etmeyecek değerler.. yani aldığı kiloyu zaten sütünüzden alıyor gönlünüz çok rahat olsun.
E
Elif S.
15 Temmuz 2025 12:16
Rukiye hanım selamlar, keçi sütlü mama bir miktar kullanmıştım, (aynı markadır diye düşünüyorum , anne sütüne en yakını o olduğu için almıştım) sonra bu tarz mama ile beslenen bebeklerde anemi riskinin çok yüksek olduğu ile ilgili şeyler okudum. kendi hekimimize danıştım, çok taraftar olmadı mamayla ilgili. biz de kutu yarılanmadan attık açıkcası, diğer mamayı kullanmıştık. hekiminize hatta gerekirse 2. bir görüş olarak başka bir hekime daha danışın 🙏 okuyun, bebiş sağlıkla büyüsün🙏

Merve B.
15 Temmuz 2025 12:32
Şimdi takip çizelgeme baktım benim bebeğimle aynı kg alımı diyebilirim. Persentil değeriniz yüksek muhtemelen bence kötü bir şey değil ayaklanınca yavaşlıyor hatta kg kaybı da oluyor fakat mamaya gerek var mı bilemedim kg alımı iyiyse ne olursa olsun evet anne sütüne en yakın şey formül mama ama gerekli mi düşünmek gerek
R
Rukiye G. ..
16 Temmuz 2025 21:18
Elif hanım teşekkür ederim hiç duymamıştım bunu bana kalsa mamayı tamamen bırakmak istiyorum ama bu mamada kilo alımı iyi diye eşim devam etmek istedi
E
Elif S.
21 Temmuz 2025 13:15
osman hoca da görüp görüş bildirir mi bilemiyorum ama isterseniz bu mama ile ilgili bir başlık açabilirsiniz onun da fikrini almak adına, öğrenmiş oluruz. keçi sütlü mama , anemi riski var mı diye🤔

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 18:07
Uyuyamamasının nedeni sizin kucağınızda olmak istemesidir bebek dalana kadar Ten teması yapın ve daldıktan sonra yatağa yatırıp üzerine Sizin kıyafetinizi yanına koyabilir Ya da üzerine örtebilirsiniz