Kilo ve Hareket

270 görüntüleme
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 21:57
Bebeğim 8 aylik ve cok zor kilo alıyor alerjiside var. genel olarak hareketli bir bebek. Bebeklerde haraketde kilo alimina engel mi ?
Ebru G. .

Ebru G. ..

13 Mayıs 2026 22:04
Hayır hocam bizimde sizinle aynı durumdayız minimum 200 alıyor zaten
Melahat G. S.

Melahat G. S.

13 Mayıs 2026 22:14
Aynı durumdayım ve bunaldım insanların laflarından kızım da 8 aylık 6500 civarında doğum kilos 2700 aşırı hareketli dönme sürünme tutunarak tırmanma hersey var dişi de çıkmadı aklıma binbir türlü şey geliyor kilo almasına engel elimden geldiğincede yemek ek gıda yediriyorum yedirmeye çalışıyorum yalnız değilsin tatlı anne 🫂
Göktenur B.

Göktenur B.

13 Mayıs 2026 22:17
Sağlığı yerindeyse çok takmayın her çocuk aynı olmak zorunda değil zaten belli bı aydan sonra kilo alımı duruyor hareketlendikleri için
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 22:18
Melahat Gülhan Sorgun
Aynı durumdayım ve bunaldım insanların laflarından kızım da 8 aylık 6500 civarında doğum kilos 2700 aşırı hareketli dönme sürünme tutunarak tırmanma hersey var dişi de çıkmadı aklıma binbir türlü şey geliyor kilo almasına engel elimden geldiğincede yemek ek gıda yediriyorum yedirmeye çalışıyorum yalnız değilsin tatlı anne 🫂
Oğlumda dogum kilosu 1280 gram ve şuan duzeltilmis 8 aylik bizde 6500 kilo civarı anca. Cok hareketli donme sürünme bizimde var diş yok  herkes küçük diyor... Peki doktorunuz bu konuda size ne dedi ? Ve ek gidaya özellikle eklediğiniz birseyler varsa bende deneyebilirim
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 22:19
Göktenur Bektaş
Sağlığı yerindeyse çok takmayın her çocuk aynı olmak zorunda değil zaten belli bı aydan sonra kilo alımı duruyor hareketlendikleri için
Haklısınız, ama alması gereken kiloyuda alamiyor malesef... tabi sağlık en önemlisi tabo
Göktenur B.

Göktenur B.

13 Mayıs 2026 22:28
Aycan Gül
Haklısınız, ama alması gereken kiloyuda alamiyor malesef... tabi sağlık en önemlisi tabo
Tabiki bı anne olarak endiselisiniz sizi çok iyi anlıyorum ama kendimden biliyorum ben ikizim birimiz 1800 birimiz 2 kilo doğmuşuz minyon tipli bı insanımda belli yaşıma kadarda çok zayıftim 7 yaşında 20 kiloydum annem önlük bulamazdi bize göre çok küçük dururduk ama ona rağmen bağışıklığı güçlüyduk kolay kolay hasta olmazdik demek istediğim rabbim sağlıkli güzel ömür nasip etsin illaki kiloyu alır oğlumda mesala 6 yaşına girecek 18 kilo doktor iyi diyo ama yaşıtlarına göre bana zayıf geliyor ama babasıda aynı yesede kilo almıyor ona çekmiş demek ki diyorum her yaşta bı sorun var anlicaginiz
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 22:35
Evet bazı insanlar kilo alamıyor doğru , galiba oğlumda o kısımdan zaten babasına zayıf bir çocukmuş 﫥
Naile B. P.

Naile B. P.

13 Mayıs 2026 22:39
Demir ve d vitamini takviyelerini düzenli kullanmanızı öneririm
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 22:48
Düzenli veriyorum, tahlillerde eksikliği çıkmadı 﫥
Melahat G. S.

Melahat G. S.

13 Mayıs 2026 22:52
Aycan Gül
Oğlumda dogum kilosu 1280 gram ve şuan duzeltilmis 8 aylik bizde 6500 kilo civarı anca. Cok hareketli donme sürünme bizimde var diş yok  herkes küçük diyor... Peki doktorunuz bu konuda size ne dedi ? Ve ek gidaya özellikle eklediğiniz birseyler varsa bende deneyebilirim
Her gün yumurta yediriyorum kahvaltıda ilikli kemik suyunu küp küp dondurdum her çorbasına yemegıne muhakkak katıyorum sadece anne sütü aldı mama hiç vermedim acaba o yüzden mi böyle doktor güzel gidiyor diyor ama annelik işte
Melahat G. S.

Melahat G. S.

13 Mayıs 2026 22:52
Aycan Gül
Düzenli veriyorum, tahlillerde eksikliği çıkmadı 﫥
Aynı sekılde bende
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 23:02
Melahat Gülhan Sorgun
Her gün yumurta yediriyorum kahvaltıda ilikli kemik suyunu küp küp dondurdum her çorbasına yemegıne muhakkak katıyorum sadece anne sütü aldı mama hiç vermedim acaba o yüzden mi böyle doktor güzel gidiyor diyor ama annelik işte
Evet saydıklarınızi bende veriyorum mutlaka her gün yumurta sarisi, kemik suyu. Avokado ve zeytinyağı da kullanıyorum kalorisi yüksek olduğu için. Oglum mama hic almadı hep anne sütü. Birazda o etkili olabilir bence anne sutu yavas kilo yapıyor. Bize doktor kilosu yavas dedi ve bir suru kan tahlili yaptı
Melahat G. S.

Melahat G. S.

13 Mayıs 2026 23:11
Aycan Gül
Evet saydıklarınızi bende veriyorum mutlaka her gün yumurta sarisi, kemik suyu. Avokado ve zeytinyağı da kullanıyorum kalorisi yüksek olduğu için. Oglum mama hic almadı hep anne sütü. Birazda o etkili olabilir bence anne sutu yavas kilo yapıyor. Bize doktor kilosu yavas dedi ve bir suru kan tahlili yaptı
Bende iyi diyor doktorum ama bilmiyorum be sağlıklı kilo alması için uğraşıyor bebe pirinç unu bebe irmiği vs hiç kullanmadım dediğiniz gibi avokado zeytinyağı tuzsuz onun yemesine uygun şeyler veriyorum hep ama kilo alması için kullansam mı diye düşündürüyor artık bu gidişat
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 23:14
Çevrenizde var mi irmik, pirinç unu kullananan ve kilo alimini hızlandirdigini söyleyen?
Melahat G. S.

Melahat G. S.

13 Mayıs 2026 23:26
Aycan Gül
Çevrenizde var mi irmik, pirinç unu kullananan ve kilo alimini hızlandirdigini söyleyen?
Evet arkadaşım kullanıyor kendi demese de bebekte fark ediyor sosyal medyaya tarif baktığımda her tarifte oluyor illaki bebeğe kilo aldıran tarifler için baktığımda içindekilerde oluyor illaki
A

Aycan G.

13 Mayıs 2026 23:43
Yani, bu gidişle oyle de deneyeceğim. Sebze karışımı felan veriyorum oda kilo yapmıyor haliyle. Muzda kilo yapıyor diyolar ama ben pek bir faydasını göremedim. Denemeye devam
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir