Kilo ve Boy

119 görüntüleme
P

Pelin A.

30 Mart 2026 00:38
Bebeğim 36 haftalık doğdu. 2.120 gramdı doğum kilosu boyu da 46 cm. Şu an 15 aylık. 72 cm ve 8.500 kilosu. Çok hareketli bir çocuk. Anne baba olarak bizde minyonuz. En son doktora gittiğimizde düzeltilmiş ayına göre de çok minyon olduğunu söyledi. Yemesinde herhangi bir sıkıntı yok hatta hala aktif olarak anne sütü de alıyor. İçime kurt düşürdü açıkcası. Bu durumu yaşayanlar var mı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

31 Mart 2026 01:00
Bebeğinizin doğum ağırlığı ve boyu düşük, ancak şu an 15 aylık ve 72 cm boyu ile 8.500 kilosu olduğu için, doktorunuzun "düzeltilmiş ayına göre çok minyon" dediği gibi bir durumunuz var.

Bu tip bebekler genellikle 成長 geriliği (growth retardation) veya kısa boy (short stature) olarak adlandırılır. Ancak, sizin bebeğiniz hala aktif ve sağlıklı görünüyor.

Doktorunuzun değerlendirmesi önemlidir. Bebeğinizin sağlık durumunu yakından takip etmeniz ve doktorunuzun önerilerine uymanız gerekir.

Bebeğinizin minyon oluşu ileriki yaşlarda kısa ve zayıf kalması anlamına gelmez. Her çocuğun gelişimi kendine özgüdür.

İnsanların yorumlarına aldırmayın, kendiniz ve bebeğinizle ilgilenin.

Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 11 Aylik Minyon Denilen Bebek
2. 11 Aylik Minyon Denilen Bebek
3. 13 Aylık Bebeğim Hiç Bir Şey Yemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seda A. ..

31 Mart 2026 06:38
Benim kızım da böyleydi. Fortini vs bile başlandı kilo alımına bir katkısı olmadı. Sonra 18 aylık olduğunda bir anda iştah ve büyüme patlaması yaşadı. Hep %3-5 arası giden persentil değerleri %20lere çıktı. Araştırdığımda genelde belli bir dönemde bu şekilde patlama yaşadıklarını öğrendim. Sağlıklı, neşeli ve hareketli bir bebekse hiç endişe etmeyin 🫠😍
P

Pelin A.

31 Mart 2026 14:39

Seda Akkutlu

Benim kızım da böyleydi. Fortini vs bile başlandı kilo alımına bir katkısı olmadı. Sonra 18 aylık olduğunda bir anda iştah ve büyüme patlaması yaşadı. Hep %3-5 arası giden persentil değerleri %20lere çıktı. Araştırdığımda genelde belli bir dönemde bu şekilde patlama yaşadıklarını öğrendim. Sağlıklı, neşeli ve hareketli bir bebekse hiç endişe etmeyin 﫠

Teşekkür ediyorum 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir