Kilo Takibi
217 görüntüleme
Z
Zeynep D.
31 Mart 2026 20:29
Merhaba. Oğlum 9 haftalık oldu. Doğumda 3395 gramdı. 2 gün sonra 3150 gram olarak taburcu olduk hastaneden. Ama 10 günde 3015 grama kadar düştü kilosu. 1 ayın sonunda beziyle 3800 geldi. 2. ay kontrolünde de 4250 gram geldi. Herkes farklı bir şey söylüyor bir sorun olmasından korkuyorum. Genel durumu iyi doktor gelişiminde bir sıkıntı yok dedi, kilosunu az buldu. Gayet hareketli. Günde 6-8 dolu bez atıyorum. Boyu da doğumda 49 cmdi, şu an 58 cm. Var mı böyle bir süreç yaşayan acaba?
A
Arzu.G
31 Mart 2026 20:41
Bizim de öyleydi ilk ay kilo alamamıştı sizinki [2.ayda](2.ayda) toparlamis şuan gayet iyi bence
Z
Zeynep D.
31 Mart 2026 20:57
Bizim de öyleydi ilk ay kilo alamamıştı sizinki [2.ayda](2.ayda) toparlamis şuan gayet iyi bence
M
Merve A.
31 Mart 2026 20:59
Benımde öyleydi 3 aydan sonra hızlıca almaya basladı [2.ay](2.ay) için gayet ıyı benım kızım da aynı şekildeydi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
31 Mart 2026 21:02
Merhaba!
Bebeğinizin kilo takibi ve gelişimi hakkında endişe duyuyorsunuz. Doğumda 3395 gram olan bebeğinizin kilosu ilk günlerde düşmüş, ancak sonrasında artış göstermiş. 1 ay sonunda 3800 grama, 2. ay kontrolünde ise 4250 grama ulaşmış.
Kilo Değerlendirmesi:
Doğumdan sonraki ilk günlerde kilo kaybı normaldir.
1 ay sonunda 3800 gram, 2. ayda 4250 gram olması, bebeğinizin kilo almaya başladığını gösteriyor.
Günde 6-8 dolu bez atması, bebeğinizin yeterli besleniyor olduğunu belirtir.
Uzman Görüşü:
Doktorunuz genel durumu iyi ve gelişiminde bir sıkıntı olmadığını belirttiği için, büyük bir sorun yok gibi görünüyor.
Büyüme Süreci:
* Bebeğinizin doğumda 49 cm olan boyu, şu an 58 cm'ye ulaştı. Bu da normal bir büyüme sürecini işaret ediyor.
Öneriler:
1. Doktor İzlemi Devam Edin: Doktorunuzun belirttiği gibi, bebeğinizin gelişimi yakından takip ediliyor olduğundan, doktorunuzun tavsiyelerine uymaya devam edin.
2. Beslenmesine Dikkat Edin: Bebeğinizin beslenmesi ve kilosundaki değişimleri izlemeye devam edin. Eğer emzirmekte zorlanıyorsanız veya bebeğinizin beslenmesi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun.
3. Gelişimi Takip Edin: Bebeğinizin sadece kilosuna değil, aynı zamanda genel gelişimine, motor becerilerine ve sosyal gelişimine de dikkat edin.
Her bebek farklı hızda büyür ve gelişir. Bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına ve gelişim hızına odaklanarak, onun sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyüdüğünü göreceksiniz.
Endişeleriniz varsa, doktorunuzla açıkça konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
2. Kilo Alımı
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Bebeğinizin kilo takibi ve gelişimi hakkında endişe duyuyorsunuz. Doğumda 3395 gram olan bebeğinizin kilosu ilk günlerde düşmüş, ancak sonrasında artış göstermiş. 1 ay sonunda 3800 grama, 2. ay kontrolünde ise 4250 grama ulaşmış.
Kilo Değerlendirmesi:
Doğumdan sonraki ilk günlerde kilo kaybı normaldir.
1 ay sonunda 3800 gram, 2. ayda 4250 gram olması, bebeğinizin kilo almaya başladığını gösteriyor.
Günde 6-8 dolu bez atması, bebeğinizin yeterli besleniyor olduğunu belirtir.
Uzman Görüşü:
Doktorunuz genel durumu iyi ve gelişiminde bir sıkıntı olmadığını belirttiği için, büyük bir sorun yok gibi görünüyor.
Büyüme Süreci:
* Bebeğinizin doğumda 49 cm olan boyu, şu an 58 cm'ye ulaştı. Bu da normal bir büyüme sürecini işaret ediyor.
Öneriler:
1. Doktor İzlemi Devam Edin: Doktorunuzun belirttiği gibi, bebeğinizin gelişimi yakından takip ediliyor olduğundan, doktorunuzun tavsiyelerine uymaya devam edin.
2. Beslenmesine Dikkat Edin: Bebeğinizin beslenmesi ve kilosundaki değişimleri izlemeye devam edin. Eğer emzirmekte zorlanıyorsanız veya bebeğinizin beslenmesi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun.
3. Gelişimi Takip Edin: Bebeğinizin sadece kilosuna değil, aynı zamanda genel gelişimine, motor becerilerine ve sosyal gelişimine de dikkat edin.
Her bebek farklı hızda büyür ve gelişir. Bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına ve gelişim hızına odaklanarak, onun sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyüdüğünü göreceksiniz.
Endişeleriniz varsa, doktorunuzla açıkça konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
2. Kilo Alımı
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Z
Zeynep D.
31 Mart 2026 21:08
Benımde öyleydi 3 aydan sonra hızlıca almaya basladı [2.ay](2.ay) için gayet ıyı benım kızım da aynı şekildeydi
A
Arzu.G
31 Mart 2026 21:35
İçimi rahatlattınız çok kafaya takmıştım ASMdeki hemşire de kilosu az demişti. Sağ olun, çocuğunuzu sağlıkla büyütün

Latife K.
1 Nisan 2026 01:16
Ya doğum kilosuna göre hesaplıyorlar ya genelde. Mesela diyor ki 3300 doğmuş ee suan 3500 o düştüğü 3 kiloyu kimse görmüyor. Bu kilo konuları insanın canını sıkıyor. Hiç canınız sıkılmasın. İnsanlar konuşur. Önemli olan çocuğun sağlıklı olup olmadığı. Ki zaten bir ayda alması gereken kiloyu da almış bebeğiniz ki boyu da iyi uzamış. Takılmayın çevreye. Bunu en iyi doktorunuz bilir zaten🌸
B
Bircan S.
1 Nisan 2026 23:42
Doğum kilosundan sonra %10 kilo kaybı normal demişlerdi bana doktorum
sizinki de %11 çok normal yani belki ilk hafta sütün az gelmiştir sonrasında zaten maaşallah 2 ayda neredeyse 2 kilo almış anneliğine de doktoruna da güven allah nazarlardan korusun 🧿🥰
sizinki de %11 çok normal yani belki ilk hafta sütün az gelmiştir sonrasında zaten maaşallah 2 ayda neredeyse 2 kilo almış anneliğine de doktoruna da güven allah nazarlardan korusun 🧿🥰
H
Hevidar K.
6 Nisan 2026 22:29
Merhabalar. Bebeğim 3 kilo doğdu 50 santim boy şu an 7,5 aylık boyu 70, kilosu 7 ek gıdaya başlamama rağmen bir türlü kilo almıyor bebeğim oturmuyor destekli sadece oturuyor ve desteksiz oturttuğum zaman düşüyor sürekli kilo alımını nasıl düzeltebilirim anne sütüyle de besleniyor yani oturması desteksiz oturması daha doğrusu ne zaman gerçekleşir tahmini olarak 9. Aya kadar oturması gerektiği söyleniliyor yani tabii time timmy etkinlikleri doğduğundan beri sırt üstü durmuyor hep yüzüstü ama ona rağmen sırt kasları gelişmemiş durumda sadece destekli oturuyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum önerilerinixi bekliyorum
H
Hevidar K.
6 Nisan 2026 22:30
Ek bir şey daha var bebeğim aşırı hareketli hiç yerinde durmuyor hani ondan mı kaynaklanıyor kilo alımı yavaş bilmiyorum
Z
Zeynep D.
6 Nisan 2026 22:39
Ek bir şey daha var bebeğim aşırı hareketli hiç yerinde durmuyor hani ondan mı kaynaklanıyor kilo alımı yavaş bilmiyorum
H
Hevidar K.
TV izlemiyor açmıyorum
H
Hevidar K.
Telefonda vermiyorum
H
Hevidar K.
6 Nisan 2026 22:40
Yapı olarak ben ve eşim de zayıfız ebemiz genetik de olabilir dedi ama işte insan biraz tedirgin oluyor zayıflığını geçtim yani oturamıyoruz 7,5 aylık sadece destekli oturuyor 9. aya kadar beklememi öneriliyor ama
Z
Zeynep D.
6 Nisan 2026 22:43
Yapı olarak ben ve eşim de zayıfız ebemiz genetik de olabilir dedi ama işte insan biraz tedirgin oluyor zayıflığını geçtim yani oturamıyoruz 7,5 aylık sadece destekli oturuyor 9. aya kadar beklememi öneriliyor ama